MKB deelt duurste kerstpakket uit

15 december 2014
Kerstpakket

Ondernemers in het MKB zijn het gulst als het gaat om kerstpakketten. Bedrijven tot 250 medewerkers investeren hier namelijk zo’n 42,50 euro in, tegen 32 euro bij andere bedrijven. Dat concludeert een aanbieder van kerstgeschenken.

Kerstpakket

‘Hoe kleiner het bedrijf, hoe persoonlijker de relatie tussen de medewerkers en de baas’, aldus Patrick Moreu van Tintelingen. Het bedrijf heeft sinds 2003 al meer dan 2,5 miljoen kerstgeschenken verzorgd. De bevindingen zijn gebaseerd de verkoop onder duizend bedrijven tijdens dit seizoen en de afgelopen twee jaar.

Volgens Moreu ligt bij grote bedrijven het regelen van de kerstpakketten bij een professionele inkoper. In het MKB pakt de eigenaar deze taak daarentegen vaak zelf op. Dat is volgens hem terug te zien in de waarde van het eindejaarsgeschenk. Ook denkt hij dat dit een budgetkwestie is, omdat de kostenpost toeneemt in een groter bedrijf.

Dit jaar gelden voor kerstpakketten overigens nog verschillende fiscale regels. De meeste werkgevers maken op dit moment gebruik van de oude regeling voor vergoedingen en verstrekkingen. Daarnaast is het mogelijk dat werkgevers hebben gekozen voor de werkkostenregeling, die vanaf volgend jaar voor alle werkgevers verplicht is.

Bron: Tintelingen

15 december 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.