Kerstpakket
Kerstpakket

Een op de vijf werknemers krijgt geen kerstpakket

Een kerstpakket valt bij veel werknemers in goede aarde. Toch krijgt zo’n 20 procent van de werknemers geen kerstgeschenk van hun werkgever. Dat concludeert Tempo-Team op basis van een onderzoek dat onlangs is uitgevoerd.

Het kerstpakket is in veel bedrijven een traditie. Voor deze ondernemers is het een manier om waardering over te brengen voor de inspanningen van hun medewerkers. Maar zijn deze er ook blij mee? Tempo-Team heeft het laten uitzoeken en stelt dat 84 procent tevreden is over het geschenk van hun werkgever.

Voor het onderzoek liet de uitzender ongeveer vijfhonderd werkgevers en consumenten ondervragen. De werkgevers die aan een kerstpakket doen, geven gemiddeld tussen de 25 en 49 euro uit aan een kerstcadeau. Daarbij denken de werknemers wel dat hun werkgever hier minder aan uitgeeft dan wat er feitelijk wordt besteed.

Bij het kiezen van kerstpakketten moet je als werkgever rekening houden met de fiscus. Dan gaat het vooral om de nieuwe werkkostenregeling. Daarmee voorkom je dat het kerstpakket onverwacht heel duur uitpakt. Laat je door je belastingadviseur dus goed informeren over kerstpakketten en belasting.

Bron: Tempo-Team

Meest gelezen

Whitepapers en online tests