Werkloosheid opnieuw gestegen

26 maart 2014
Werkloosheid

De werkloosheid is in februari voor de derde maand op rij gestegen. Inmiddels gaat het om 691.000 personen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Werkloosheid

In het afgelopen kwartaal kwamen er iedere maand 13.000 werklozen bij. De werkloosheid steeg in deze periode het hardst bij de 25- tot 45-jarigen. In deze leeftijdscategorie ging het maandelijks om gemiddeld 7000 personen. Bij de jongeren onder de 25 jaar is de werkloosheid nauwelijks toegenomen.

Daarnaast bleef het aantal lopende WW-uitkeringen in februari vrijwel onveranderd ten opzichte van de voorgaande maand. Vergeleken met een jaar eerder waren er wel 22 procent meer uitkeringen. De sterkste stijging deed zich voor in de sectoren vervoer en opslag, en zorg en welzijn. Daar ging het om een stijging van respectievelijk 36,8 en 40,5 procentpunt.

De werkloosheid stijgt verder ondanks berichten over economisch herstel. Dat is geen verrassing, omdat de arbeidsmarkt zich na een recessie meestal langzaam herstelt. Wel zien uitzendbureaus vaak als eerste een toename in het aantal uitzenduren. Eerdere cijfers van het CBS laten zien dat dit opnieuw het geval is.

Bron: CBS

26 maart 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.