Veel nieuwe banen voor arbeidsbeperkten

08 juli 2015
Participatiewet

Werkgevers moeten in de komende tijd veel nieuwe banen creëren voor arbeidsbeperkten. Uit recente cijfers blijkt dat bedrijven ruim voorlopen op schema. Dat meldt staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Participatiewet

Tussen nu en 2026 moeten er 125.000 banen bijkomen voor arbeidsbeperkten. Als dat onvoldoende gebeurt, dan stelt de overheid een wettelijke quotumregeling in werking. Dat wil zeggen dat je wordt verplicht om arbeidsbeperkten in dienst te nemen of anders een hoge boete riskeert.

Maar uit een eerste tussenmeting blijkt dat werkgevers in de marktsector goed op weg zijn. Tot eind dit jaar moeten zij zesduizend nieuwe banen creëren, maar tijdens de meting stond de teller al op negenduizend. Werkgevers bij de overheid waren halverwege en hadden nog zo’n drieduizend banen te gaan.

Veel werkgevers zijn zich nog niet bewust van de talenten van werknemers met een beperking. Zo kan autisme of een zintuiglijke beperking juist een pluspunt zijn voor een werkgever. Daarnaast is het met behulp van jobcarving in veel bedrijven mogelijk om aangepaste functies te creëren voor deze groep.

Bron: Rijksoverheid.nl

08 juli 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.