Geen vast contract voor flexwerker

11 december 2013
Geen vast contract

Nieuwe regels rondom flexibele contracten moeten ervoor zorgen dat flexwerkers sneller een vast contract krijgen. Uit onderzoek van TNS Nipo en Het Financieele Dagblad blijkt dat dit er waarschijnlijk niet in zit.

Geen vast contract

Vanaf 1 juli 2014 kunnen flexwerkers door de Wet werk en zekerheid maximaal twee jaar op een tijdelijk contract werken in plaats van drie. Het is de bedoeling dat daardoor meer flexwerkers doorstromen naar een vast dienstverband.

In plaats daarvan ziet het ernaar uit dat zij juist geen verlenging krijgen. Zo geeft slechts 4 procent van de werkgevers aan dat zij na twee jaar een vast contract zullen aanbieden. Daarnaast zal 27 procent afscheid nemen van flexwerkers.

Naast de regels voor tijdelijke contracten zal ook het ontslagrecht worden aangepast. Het merendeel van de werkgevers is hier positief over. Van hen denkt 55 procent dat het in de nieuwe situatie gemakkelijker zal worden om iemand te ontslaan.

Bron: Het Financieele Dagblad

11 december 2013

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.