MKB zorgt voor veel nieuwe werkgelegenheid

13 januari 2016
Werkgelegenheid MKB

De werkgelegenheid in het MKB is in het afgelopen jaar hard gegroeid. Er zijn in totaal ruim 83.000 werkenden bij gekomen en in 2016 zal dit aantal verder stijgen. Dat meldt onderzoeksbureau Panteia in recente prognoses.

Werkgelegenheid MKB

Het onderzoeksbureau voerde de prognoses uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Daaruit blijkt dat de vooruitzichten van het MKB wat zonniger zijn dan die van het grootbedrijf. Zo weten bedrijven in het MKB beter te profiteren van de krachtige groei van de binnenlandse bestedingen.

Nederlanders hebben onder andere meer te besteden dankzij een belastingverlaging van 5 miljard euro. De detailhandel en de horeca plukken hier de vruchten van. Het herstel van de woningbouw is daarnaast gunstig voor de bouw. Dit herstel zette zich vorig jaar in en zal in 2016 iets minder hard doorzetten.

Het MKB is nog steeds de banenmotor van Nederland. Daarbij zal in 2016, naast de forse groei in het afgelopen jaar, de werkgelegenheidsgroei versnellen. Er komen volgens de prognoses bijna 90.000 werkenden bij. De totale werkgelegenheid groeit minder hard, vooral door een sterke krimp in de zorg.

Bron: Panteia

13 januari 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.