Checklist
Checklist

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

Personeel aannemen is een grote stap waarbij veel komt kijken. Een handige checklist laat zien in hoeverre jij klaar bent voor (meer) personeel. Beantwoord tien vragen met ja of nee en ontdek hoe jij als ondernemer ervoor staat.

Stel: je bedrijf groeit opeens hard. De zaken lopen zo goed dat je het werk eigenlijk niet meer alleen of met een paar werknemers aankunt. De kans is groot dat je gaat nadenken over het aannemen van je eerste of volgende werknemer. Een checklist van Ondernemen Met Personeel laat zien waar je onder andere op moet letten.

De checklist bestaat uit tien vragen. Iedere vraag gaat in op een aspect van het werkgeverschap. Bijvoorbeeld wet- en regelgeving, goed personeels­beleid en verplichtingen op het gebied van verzuim. Tijdens het invullen krijg je direct inzicht en advies. Daarnaast ontvang je na afloop een persoonlijk rapport met tips.

Doe de checklist voor (toekomstige) werkgevers

Meest gelezen

Nulurencontract, 10 vragen en antwoorden

Met een nulurencontract heb je een grote mate van flexibiliteit, maar tegelijk loop je het risico dat een vaste arbeids­overeenkomst ontstaat. 10 vragen en antwoorden over de juiste toepassing van nulurencontracten.

Vast contract, wat zijn de regels?

Een vast contract sluit je af als je een werknemer langdurig aan je bedrijf wil binden. Maar wat houdt zo’n arbeids­overeenkomst voor onbepaalde tijd in, wanneer sluit je dit contract en hoe beëindig je het?

Hoe werkt detachering van personeel?

Als ondernemer kun je ook tijdelijk een werknemer 'inhuren' van een ander bedrijf. Dat heet detachering. Zo kun je snel over deskundig personeel beschikken. Hoe werkt detachering precies?

Kan een eenmanszaak personeel aannemen?

De term eenmanszaak roept soms vragen op. Bijvoorbeeld de vraag of je dan ook personeel kunt inhuren. Lees meer over de mogelijkheden die je hebt als ondernemer met een eenmanszaak.

Whitepapers en online tests