Geen vast contract
Geen vast contract

Geen vast contract voor flexwerker

Nieuwe regels rondom flexibele contracten moeten ervoor zorgen dat flexwerkers sneller een vast contract krijgen. Uit onderzoek van TNS Nipo en Het Financieele Dagblad blijkt dat dit er waarschijnlijk niet in zit.

Vanaf 1 juli 2014 kunnen flexwerkers door de Wet werk en zekerheid maximaal twee jaar op een tijdelijk contract werken in plaats van drie. Het is de bedoeling dat daardoor meer flexwerkers doorstromen naar een vast dienstverband.

In plaats daarvan ziet het ernaar uit dat zij juist geen verlenging krijgen. Zo geeft slechts 4 procent van de werkgevers aan dat zij na twee jaar een vast contract zullen aanbieden. Daarnaast zal 27 procent afscheid nemen van flexwerkers.

Naast de regels voor tijdelijke contracten zal ook het ontslagrecht worden aangepast. Het merendeel van de werkgevers is hier positief over. Van hen denkt 55 procent dat het in de nieuwe situatie gemakkelijker zal worden om iemand te ontslaan.

Bron: Het Financieele Dagblad

Meest gelezen

Nulurencontract, 10 vragen en antwoorden

Met een nulurencontract heb je een grote mate van flexibiliteit, maar tegelijk loop je het risico dat een vaste arbeids­overeenkomst ontstaat. 10 vragen en antwoorden over de juiste toepassing van nulurencontracten.

Vast contract, wat zijn de regels?

Een vast contract sluit je af als je een werknemer langdurig aan je bedrijf wil binden. Maar wat houdt zo’n arbeids­overeenkomst voor onbepaalde tijd in, wanneer sluit je dit contract en hoe beëindig je het?

Hoe werkt detachering van personeel?

Als ondernemer kun je ook tijdelijk een werknemer 'inhuren' van een ander bedrijf. Dat heet detachering. Zo kun je snel over deskundig personeel beschikken. Hoe werkt detachering precies?

Kan een eenmanszaak personeel aannemen?

De term eenmanszaak roept soms vragen op. Bijvoorbeeld de vraag of je dan ook personeel kunt inhuren. Lees meer over de mogelijkheden die je hebt als ondernemer met een eenmanszaak.

Whitepapers en online tests