Startende bedrijven
Startende bedrijven

Minder startende bedrijven in het MKB

Het aantal startende bedrijven in het MKB is gedaald. Het gaat om een afname van 11 procent ten opzichte van juli 2014. Dit blijkt uit een recente publicatie van de Kamer van Koophandel (KvK).

In de KvK Bedrijvendynamiek meldt de KvK hoeveel bedrijven in de afgelopen periode zijn gestart en gestopt. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen zzp’ers en bedrijven in het MKB. In de laatstgenoemde categorie gaat het om bedrijven die 2 tot en met 249 voltijdsmedewerkers in dienst hebben.

De cijfers laten zien dat het aantal starters in het MKB achterblijft bij het aantal startende zzp’ers. Zo startten ten opzichte van juli vorig jaar 4 procent meer zzp’ers. Volgens de KvK wijst dit erop dat het gemakkelijker is om alleen te beginnen dan als bedrijf waarvoor je personeel nodig hebt en moet investeren.

Verder gooien ondernemers in het MKB minder vaak de handdoek in de ring. Het aantal ondernemers dat stopt, daalt namelijk 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook daalde het aantal faillietverklaringen met 30 procent. Deze blijvende en stevige daling wijst op economisch herstel, aldus de KvK.

Bron: KvK

Meest gelezen

Whitepapers en online tests