nieuwe website
nieuwe website

Ondernemen met personeel in een nieuw jasje

Ondernemen met personeel (OMP) is vernieuwd! De website met praktische informatie voor kleine werkgevers in het MKB heeft een verbeterde vormgeving en tal van nieuwe features. Welke? Ontdek ze hier.

Wat is er veranderd?

Heel veel. Om te beginnen is deze website nu nog beter geschikt voor mobiel gebruik.

 • Mobile first

Als jij op je smartphone of tablet even snel iets op wilt zoeken over personeels­zaken dan ben je op Ondernemenmet­personeel.nl aan het juiste adres. Hoe zit het ook alweer met het Minimumloon in 2020?Wil je dit echt nu weten? Of eerst nog even verder lezen over onze toffe nieuwe website? Oké, oké, hier vind je de actuele bedragen.Met een paar drukken op je telefoon heb je het antwoord te pakken.

 • Verbeterde vormgeving

Rust, afwisseling en duidelijkheid. Dat zijn de speerpunten van de vernieuwde OMP-website. De focus ligt nu nog meer op de inhoud. De juiste informatie zo prettig mogelijk overbrengen, dat is het doel. De lezer krijgt rust en duidelijkheid door een passende vormgeving, waarbij de tekst de hoofdrol speelt.

Maar het oog wil ook wat en alleen maar lappen tekst is niet meer van deze tijd. Daarom heeft OMP veel nieuwe features om de tekst te onderbreken met beeld-elementen, speciale opsommingen, video's en afbeeldingen. 'Snackable content' noemen ze dat. Wat valt er zoal te snacken? Check de volgende features.

 • Nieuwe opsommingen

Naast de opsomming waar je nu middenin zit (checklist met groene vinkjes), zijn er nog een aantal nieuwe vormen. Wat dacht je van:

 1. Dit stappenplan
 2. Met gele bolletjes
 3. Voor je het weet ben je bij stap 3

Maar er is meer:

 • Grijze vinkjes
 • Ook leuk

En via een FAQ-uitklapmenu kun je zelf selecteren op welke vraag je een antwoord wilt hebben en welke je liever snel weer verbergt. Probeer maar eens:

 • Hoeveel vakantiegeld moet ik betalen en wanneer?Weet je dat nou nog niet? Het is minimaal 8% van het bruto jaarsalaris en je moet het uitbetalen in mei, tenzij je dit schriftelijk anders afspreekt met je werknemer. Lees meer over vakantiegeld berekenen.
 • Wat als een werknemer ziek wordt tijdens vakantie?Dan kan hij zich ziek melden. De vakantiedagen dat hij ziek is krijgt hij terug. Die kan hij later weer opnemen. Lees het artikel Werknemer ziek tijdens vakantie, wat nu?

Naast de vernieuwde opsommingen zijn er ook highlights, zoals deze.

Of wat dacht je van deze 'alert'? Tof handje toch? Dat trekt wel de aandacht.

Ping! Als je dit lampje ziet, dan krijg je een lumineuze tip.

Deze website helpt me om mijn personeels­zaken zelf te regelen. De praktische how-to-informatie wordt op een fijne manier gepresenteerd, waardoor ik echt zin heb om het ook toe te passen.
- Ondernemer Bert Vlist

Wat is er niet veranderd?

Dat kun je inderdaad beter vragen. Ondernemen met personeel staat nog steeds bomvol praktische artikelen voor ondernemers in het MKB.

Van informatie over het alsmaar veranderende arbeidsrecht en het huidige minimumloon tot het maken van slimme werkroosters en een eigen beoordelingsformulier voor je personeel. 

Er zijn vijf hoofdpeilers op deze website. Deze vind je ook terug in het menu, links bovenaan iedere pagina. Namelijk:

 1. Oriënteren
 2. Aannemen
 3. Administreren
 4. Motiveren
 5. Ontslaan

Jouw branche

Daarnaast hebben we voor ondernemers in verschillende branches specifieke how-to-artikelen en tools. In iedere bedrijfstak gelden namelijk andere regels over arbeidsvoorwaarden (cao's) en arbeidsomstandigheden (arbo). Check dus de informatie voor jouw branche:

Laat je ook inspireren door de ervaringen in de rubriek Mijn eerste werknemer. Ondernemers uit verschillende branches delen daar hun successen en valkuilen rondom het aannemen en behouden van personeel.

Nieuwsbrief, gratis downloads, online tests

Houd je kennis over personeels­zaken actueel, verdiep je in de wet en test jezelf via de volgende tools:

Bezoekers OMP

Op OndernemenMet­Personeel.nl (OMP) vinden ondernemers uit alle branches antwoorden op hun personeels­vragen. In 2020 heeft OMP bijna 200.000 bezoekers per maand. Het platform bestaat inmiddels zeven jaar en groeit nog altijd flink.

De vernieuwde website moet zorgen voor nog meer tevreden gebruikers. Binnenkort verschijnen er extra tools en downloads om ondernemers met personeel vooruit te helpen. Houd OMP dus goed in de gaten.

Steekje los?

Een nieuw jasje, daar kan altijd nog een steekje aan los zitten. En wat doe je als je bij iemand een steekje los ziet zitten?

We ontvangen dus graag jouw eerlijke feedback om ons verder te helpen en de website nog beter te laten aansluiten bij jouw behoeften. Want het is niet onze jas, je hebt hem zelf nodig.

Wie de jas past, trekke hem aan! Laat weten wat je van de nieuwe OMP vindt en geef ons tips. Stuur een e-mail naar redactie@ondernemenmetpersoneel.nl. Bedankt!

personeel

Test: Klaar voor (meer) personeel?

Test jezelf en je bedrijf. Beantwoord tien vragen met ja of nee en zie direct of je klaar bent voor (meer) personeel. 

Meest gelezen

Arbowet, 7 vragen en antwoorden

De Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) is een belangrijke wet voor ondernemers met personeel. Wat staat er in de Arbowet? Hoe pas je de regels toe?

Whitepapers en online tests