Uitzenders verwachten meer werk

05 maart 2014
Uitzenbureaus verwachten meer werk

Uitzendbureaus voorzien in het eerste kwartaal van 2014 meer werkgelegenheid. Ondernemers in andere sectoren zijn daarentegen minder positief. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Uitzenbureaus verwachten meer werk

Uitzenders profiteren meestal als eerste van economisch herstel. Bedrijven zien namelijk de productie stijgen, maar zetten in eerste instantie vooral tijdelijk personeel in. Meestal gaat het dan om uitzendkrachten of mensen die werkzaam zijn via een detacheringsbureau.

Het aantal uitzenduren steeg in het vierde kwartaal van 2013 met 1,6 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. De lichte stijging in het derde kwartaal heeft hiermee doorgezet. Het aantal gewerkte detacheringsuren lag in het vierde kwartaal 2,5 procent hoger dan een kwartaal eerder.

In alle andere sectoren zijn de verwachtingen vooral negatief. Zo verwachten ondernemers in de horeca het meest dat de werkgelegenheid eerder zal afnemen dan toenemen. Daarna volgen sectoren verhuur en handel in onroerend goed, en de overige dienstverlening.

Bron: CBS

05 maart 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.