MKB'er doet geen antecedentenonderzoek

30 augustus 2019
Werknemer crimineel verleden Antecedentenonderzoek

Slechts 13 procent van de kleine werkgevers in Nederland doet standaard een antecedentenonderzoek bij het aannemen van nieuwe werknemers. Ruim 27 procent weet niet eens wat een antecedentenonderzoek is.

Werknemer crimineel verleden Antecedentenonderzoek

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 154 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Crimineel verleden?

Met een antecedentenonderzoek kom je erachter of een persoon een achtergrond heeft die mogelijk gevaarlijk is voor je bedrijf. Denk aan een crimineel verleden (strafblad), conflicten, fraude of nauwe banden met concurrerende bedrijven.

  • Bijna 38 procent van de ondernemers geeft eerlijk aan nooit een antecedentenonderzoek te doen tijdens de sollicitatieprocedure.
  • Ruim 27 procent weet niet wat een antecedentenonderzoek is, dus zal deze ook wel niet uitvoeren.
  • 21 procent voert 'soms' een antecedentenonderzoek uit.
  • 13 procent voert 'altijd' een antecedentenonderzoek uit.

Antecedentenonderzoek uitvoeren

Wil je weten hoe je een antecedentenonderzoek uitvoert? Lees dan het artikel Antecedentenonderzoek personeel, zo werkt het.

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Lees meer over de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, zakelijke dienstverlening of persoonlijke dienstverlening en beperk je risico's.

Ga voor zekerheid

30 augustus 2019

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Advies over personeelsrisico's nodig?

X

Wil je weten waar je in jouw bedrijf op moet letten?
Vraag het aan een adviseur.

Plan afspraak