Advies over personeels­risico's nodig?

Wil je weten waar je in jouw bedrijf op moet letten? Vraag advies en ontvang een offerte. 

Werknemer crimineel verleden Antecedentenonderzoek
Werknemer crimineel verleden Antecedentenonderzoek

MKB'er doet geen antecedenten­onderzoek

255 Slechts 13 procent van de kleine werkgevers in Nederland doet standaard een antecedenten­onderzoek bij het aannemen van nieuwe werknemers. Ruim 27 procent weet niet eens wat een antecedenten­onderzoek is.

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 154 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Crimineel verleden?

Met een antecedenten­onderzoek kom je erachter of een persoon een achtergrond heeft die mogelijk gevaarlijk is voor je bedrijf. Denk aan een crimineel verleden (strafblad), conflicten, fraude of nauwe banden met concurrerende bedrijven.

  • Bijna 38 procent van de ondernemers geeft eerlijk aan nooit een antecedenten­onderzoek te doen tijdens de sollicitatieprocedure.
  • Ruim 27 procent weet niet wat een antecedenten­onderzoek is, dus zal deze ook wel niet uitvoeren.
  • 21 procent voert 'soms' een antecedenten­onderzoek uit.
  • 13 procent voert 'altijd' een antecedenten­onderzoek uit.

Antecedenten­onderzoek uitvoeren

Wil je weten hoe je een antecedenten­onderzoek uitvoert? Lees dan het artikel Antecedenten­onderzoek personeel, zo werkt het.

Branches ondernemers

Ken jij de risico's al?

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Ontdek de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, persoonlijke of zakelijke dienst­verlening en beperk je risico's.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests