Vrije dagen populairste arbeidsvoorwaarde

10 november 2014
Vrije dagen

Werkgevers gebruiken in vacatures het meest vrije dagen als secundaire arbeidsvoorwaarde om werknemers aan zich te binden. Dit blijkt uit onderzoek van vacaturezoekmachine Adzuna naar de populairste secundaire arbeidsvoorwaarden onder werkgevers.

Vrije dagen


Voor het onderzoek werden in de maand oktober 125.000 in Nederland aangeboden vacatures geanalyseerd. Hieruit bleek dat Nederlandse werkgevers vooral inzetten op extra vrije dagen in de strijd om de werknemer. Aanvullend verlof in de vorm van vakantiedagen of ATV/ADV-dagen wordt ruim twee keer zo vaak genoemd als materiële extra’s zoals een leaseauto of laptop.

In veertig procent van de vacatures waarin de secundaire arbeidsvoorwaarden worden vermeld, gaat het om een tot vijf vrije dagen bovenop het wettelijk minimum van twintig dagen bij een fulltime dienstverband. Naast het extra verlof worden opleidingsmogelijkheden en extra financiële beloningen het meest genoemd als aanvullende arbeidsvoorwaarden.

Werk-privébalans

De conclusie van Adzuna is dat Nederlandse werkgevers vooral lijken in te zetten op het verbeteren van de werk-privébalans voor werknemers. Andere veelgenoemde arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden sluiten daarbij aan.

Bron: Adzuna.nl

10 november 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.