Vrije dagen
Vrije dagen

Vrije dagen populairste arbeidsvoorwaarde

Werkgevers gebruiken in vacatures het meest vrije dagen als secundaire arbeidsvoorwaarde om werknemers aan zich te binden. Dit blijkt uit onderzoek van vacaturezoekmachine Adzuna naar de populairste secundaire arbeidsvoorwaarden onder werkgevers.


Voor het onderzoek werden in de maand oktober 125.000 in Nederland aangeboden vacatures geanalyseerd. Hieruit bleek dat Nederlandse werkgevers vooral inzetten op extra vrije dagen in de strijd om de werknemer. Aanvullend verlof in de vorm van vakantiedagen of ATV/ADV-dagen wordt ruim twee keer zo vaak genoemd als materiële extra’s zoals een leaseauto of laptop.

In veertig procent van de vacatures waarin de secundaire arbeidsvoorwaarden worden vermeld, gaat het om een tot vijf vrije dagen bovenop het wettelijk minimum van twintig dagen bij een fulltime dienstverband. Naast het extra verlof worden opleidingsmogelijkheden en extra financiële beloningen het meest genoemd als aanvullende arbeidsvoorwaarden.

Werk-privébalans

De conclusie van Adzuna is dat Nederlandse werkgevers vooral lijken in te zetten op het verbeteren van de werk-privébalans voor werknemers. Andere veelgenoemde arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden sluiten daarbij aan.

Bron: Adzuna.nl

Meest gelezen

Whitepapers en online tests