Werkstress
Werkstress

FNV wil dwingende maatregelen tegen werkstress

Dwingende maatregelen zijn nodig om werkstress aan te pakken. Dat stelt de FNV op haar website. De vakcentrale vindt dat werkgevers het laten afweten bij de aanpak van werkstress.

Volgens vicevoorzitter Ruud Kuin van de FNV doen ‘verreweg de meeste bedrijven’ niets aan werkstress. Daardoor zou het probleem maar blijven groeien, ondanks allerlei manieren om werkstress te voorkomen. Zo zou het stressgerelateerde verzuim van het eerste halfjaar van 2014 acht keer hoger liggen dan in 2009.

De vakcentrale wil daarom dat werkgevers hun arbobeleid verplicht gaan aanleveren bij de Inspectie SZW. De inspectiedienst zou op die manier zien welke bedrijven tekortschieten. Werkgevers zouden daardoor eerder allerlei hulpmiddelen tegen werkstress inzetten, zoals het Werkdrukkompas van TNO.

De overheid zet sinds dit voorjaar al volop in tegen werkstress. Dat gebeurt met een campagne die zich richt op zowel werkgevers als werknemers. In het kader hiervan kunnen werknemers onder meer een online test invullen die inzicht geeft in de oorzaken van werkstress. Ook krijgen ze tips om te voorkomen dat de emmer overloopt.

Bron: FNV

Meest gelezen

Whitepapers en online tests