Werknemers bereid om inzetbaar te blijven

14 april 2014
Duurzame inzetbaarheid

Meer dan leidinggevenden denken, zijn werknemers bereid om duurzaam inzetbaar te blijven. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Duurzame inzetbaarheid

De Issuemonitor Duurzame Inzetbaarheid vindt twee keer per jaar plaats. In het meest recente onderzoek werden voor het eerst ook leidinggevenden ondervraagd over duurzame inzetbaarheid. Uit de resultaten blijkt een groot verschil tussen de verwachtingen van leidinggevenden en werknemers.

Zo denkt 18 procent van de leidinggevenden dat werknemers van baan willen wisselen om betaald werk en kansen op de arbeidsmarkt te behouden, terwijl dit in werkelijkheid 55 procent is. Ook is 22 procent van mening dat werknemers zich indien nodig willen laten omscholen, terwijl juist 44 procent hiertoe bereid is.

Ongezond gedrag

De bereidheid van werknemers is minder groot als het gaat om het tegengaan van ongezond gedrag. Hoewel 45 procent van de leidinggevenden dit belangrijk vindt, wil slechts een kwart van de werknemers dit veranderen om duurzaam inzetbaar te blijven. Dan gaat het bijvoorbeeld om stoppen met roken of de aanpak van overgewicht.

De kloof tussen leidinggevenden en werknemers is overigens kleiner bij bedrijven met een succesvol beleid voor duurzame inzetbaarheid. Bij deze bedrijven staat duurzame inzetbaarheid vaker op de agenda, ook bij de werknemers zelf. De leidinggevenden gaan hier ook meer het gesprek aan over duurzame inzetbaarheid.

Bron: Rijksoverheid.nl

14 april 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.