Innovatieve werknemers
Innovatieve werknemers

Medewerkers bepalen succes innovatie

Succes bij innovatie komt vooral door het personeel. Je moet hier dan ook de meeste aandacht aan besteden als je de concurrentie voor wilt zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Panteia en Rotterdam School of Management (RSM).

Het is volgens het onderzoek alleen mogelijk om sneller te innoveren dan andere bedrijven als het personeel de ruimte krijgt om innovaties uit te voeren. Sociale innovatie speelt hierin een belangrijke rol. Zo’n driekwart van het succes wordt hier namelijk door bepaald.

Sociale innovatie kan de productiviteit en het concurrentievermogen verhogen. Een voorbeeld hiervan is zelfroosteren. Daarbij organiseer je het werk op een flexibele manier. Een andere vorm van sociale innovatie is cocreatie, waarbij je samenwerkt met externe partijen.

Bedrijven in topsectoren als de creatieve industrie ondervinden gemiddeld genomen de meeste concurrentie vanuit Nederland. Naarmate een bedrijf meer met technologische innovatie bezig is, ervaart het vaker concurrentie vanuit het buitenland.

Bron: Panteia

Meest gelezen

Whitepapers en online tests