Medewerkers bepalen succes innovatie

05 februari 2014
Innovatieve werknemers

Succes bij innovatie komt vooral door het personeel. Je moet hier dan ook de meeste aandacht aan besteden als je de concurrentie voor wilt zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Panteia en Rotterdam School of Management (RSM).

Innovatieve werknemers

Het is volgens het onderzoek alleen mogelijk om sneller te innoveren dan andere bedrijven als het personeel de ruimte krijgt om innovaties uit te voeren. Sociale innovatie speelt hierin een belangrijke rol. Zo’n driekwart van het succes wordt hier namelijk door bepaald.

Sociale innovatie kan de productiviteit en het concurrentievermogen verhogen. Een voorbeeld hiervan is zelfroosteren. Daarbij organiseer je het werk op een flexibele manier. Een andere vorm van sociale innovatie is cocreatie, waarbij je samenwerkt met externe partijen.

Bedrijven in topsectoren als de creatieve industrie ondervinden gemiddeld genomen de meeste concurrentie vanuit Nederland. Naarmate een bedrijf meer met technologische innovatie bezig is, ervaart het vaker concurrentie vanuit het buitenland.

Bron: Panteia

05 februari 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.