Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid

MKB krijgt miljoenen voor inzetbaarheid

Het kabinet stelt geld beschikbaar voor duurzame inzetbaarheid in het MKB. In de komende vier jaar gaat het om een bedrag van 5 miljoen euro. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bekendgemaakt.

Minister Lodewijk Asscher van SZW heeft het geld toegezegd aan ondernemersorganisatie MKB-Nederland. Dat deed hij tijdens een bezoek aan webwinkelbedrijf Coolblue, dat mede werd opgericht door ondernemer Pieter Zwart. De keuze viel op Coolblue, omdat in dit bedrijf de betrokkenheid en flexibiliteit van het personeel centraal staan.

Het bedrag is bedoeld om personeel in het MKB tot aan de pensioenleeftijd fit te houden voor de arbeidsmarkt. MKB-Nederland zal daarvoor in de komende vier jaar een voortrekkersrol vervullen. Het is de bedoeling dat daardoor ten minste duizend bedrijven actief worden geholpen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Volgens het ministerie van SZW vraagt duurzame inzetbaarheid om ruimte voor scholing, ontwikkeling van nieuwe kennis en vaardigheden, een gezonde werksfeer en het terugdringen van ziekte­verzuim. Ook is het belangrijk dat werknemers worden gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid om inzetbaar te blijven.

Bron: SZW

Meest gelezen

Whitepapers en online tests