Ontwikkeling personeel
Ontwikkeling personeel

Ontwikkeling personeel belangrijkste speerpunt

De ontwikkeling van medewerkers is het belangrijkste speerpunt van MKB-ondernemers. Van de ondervraagde werkgevers gaat 53 procent zich hier in de komende tijd volledig op richten. Dat blijkt uit de MKB Marktmonitor van Unique.

De HR-dienstverlener spreekt in het onderzoek onder 2142 MKB-ondernemers over een mismatch tussen de opleiding van starters en de huidige arbeidsmarkt. Zo geeft 44 procent aan dat hier sprake van is. Dat verklaart mogelijk dat zij de ontwikkeling van personeel het belangrijkst vinden.

Door personeel te ontwikkelen, draag je bij aan het succes van je bedrijf. Dan hoeft het niet per se te gaan om opleidingen. Als ondernemer kun je ook kiezen voor andere manieren om personeel te ontwikkelen. Daarmee is het mogelijk om goede resultaten te behalen tegen relatief lage kosten.

Prioriteiten en uitdagingen

Verdere prioriteiten van MKB-ondernemers zijn het verhogen van de medewerkerstevredenheid en de productiviteit van het personeel; beide staan met 28 procent op een gezamenlijke tweede plek. Deze speerpunten worden op de voet gevolgd door het binden van personeel (27 procent).

Het onderzoek geeft ook inzicht in de grootste personele uitdagingen. Dat zijn onder meer het in huis houden van kennis en kunde (54 procent), het vinden van kwalitatief personeel (47 procent) en medewerkerstevredenheid (27 procent). Het laatste punt is zowel een speerpunt als een uitdaging.

Bron: Unique

Meest gelezen

Whitepapers en online tests