Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid

Werknemers bereid om inzetbaar te blijven

Meer dan leidinggevenden denken, zijn werknemers bereid om duurzaam inzetbaar te blijven. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

De Issuemonitor Duurzame Inzetbaarheid vindt twee keer per jaar plaats. In het meest recente onderzoek werden voor het eerst ook leidinggevenden ondervraagd over duurzame inzetbaarheid. Uit de resultaten blijkt een groot verschil tussen de verwachtingen van leidinggevenden en werknemers.

Zo denkt 18 procent van de leidinggevenden dat werknemers van baan willen wisselen om betaald werk en kansen op de arbeidsmarkt te behouden, terwijl dit in werkelijkheid 55 procent is. Ook is 22 procent van mening dat werknemers zich indien nodig willen laten omscholen, terwijl juist 44 procent hiertoe bereid is.

Ongezond gedrag

De bereidheid van werknemers is minder groot als het gaat om het tegengaan van ongezond gedrag. Hoewel 45 procent van de leidinggevenden dit belangrijk vindt, wil slechts een kwart van de werknemers dit veranderen om duurzaam inzetbaar te blijven. Dan gaat het bijvoorbeeld om stoppen met roken of de aanpak van overgewicht.

De kloof tussen leidinggevenden en werknemers is overigens kleiner bij bedrijven met een succesvol beleid voor duurzame inzetbaarheid. Bij deze bedrijven staat duurzame inzetbaarheid vaker op de agenda, ook bij de werknemers zelf. De leidinggevenden gaan hier ook meer het gesprek aan over duurzame inzetbaarheid.

Bron: Rijksoverheid.nl

Meest gelezen

Whitepapers en online tests