Ruim 60% MKB wil best personeel met beperking

01 september 2018
Arbeidsbeperking Personeel MKB

Een groot deel van de bedrijven in Nederland staat open voor personeel met een arbeidsbeperking. Een derde van de werkgevers heeft er zelfs al goede ervaringen mee. Slechts 25 procent geeft aan dat het bij hen 'echt niet werkt'.

Arbeidsbeperking Personeel MKB

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 118 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Bijna 35 procent van de werkgevers geeft aan al ervaring te hebben met deze doelgroep en opnieuw open te staan voor personeelsleden met een beperking. Nog eens 28 procent wil het 'best eens proberen'. Een kleine 12 procent twijfelt nog en 'gaat erover nadenken'.

Wat is een arbeidsbeperking?

Er bestaan twee soorten arbeidsbeperkingen:

  • Arbeidshandicap

Dit betekent dat een persoon een aandoening heeft van psychische, lichamelijke of zintuiglijke aard. Enkele voorbeelden: autisme, slechthorendheid, slechtziendheid, rugklachten, stembandverlamming, depressie, epilepsie, spierziekte, chronisch vermoeidheidssyndroom, schizofrenie.

  • Psychosociale problematiek

Dit betekent dat een persoon psychosociale problemen heeft. Enkele voorbeelden: iemand is langdurig werkloos, heeft een verslavingsverleden, mag het huis niet uit van zijn/haar partner, dreigt dakloos te worden, heeft zware financiële problemen.

Wil jij personeel met een (arbeids)beperking?

Zoals bovenstaand overzicht laat zien is de doelgroep van personen met een arbeidsbeperking heel breed. Vaak zitten er juist talenten tussen die jouw bedrijf uitstekend vooruit kunnen helpen. Soms moet je een functie enigszins aanpassen, maar uit de praktijk blijkt dat het heel goed kan werken.

Tips

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Lees meer over de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, zakelijke dienstverlening of persoonlijke dienstverlening en beperk je risico's.

Ga voor zekerheid

01 september 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.