Bedrijfshulpverlening schiet vaak tekort

15 juli 2015
Bedrijfshulpverlening

In veel bedrijven is de bedrijfshulpverlening niet op orde. Zo zijn bij vier op de tien bedrijven niet altijd voldoende bedrijfshulpverleners aanwezig. Dit blijkt uit de Nationale Veiligheidsbarometer van Securitas.

Bedrijfshulpverlening

Iedere ondernemer moet zorgen voor voldoende bedrijfshulpverleners (BHV’ers) op de werkvloer. Maar een aanzienlijk deel van de bedrijven schiet op dit gebied tekort, zo valt te lezen in een nieuwsbericht van Securitas. Een op de vijf bedrijven geeft zelfs aan helemaal geen BHV’ers te hebben.

Daarnaast heeft 20 procent van de bedrijven geen bedrijfsverbanddoos en ruim 50 procent geen AED. Samen met het ontbreken van getraind personeel levert dit extra gevaar op in een noodsituatie. Bedrijven kunnen zich hierop beter voorbereiden door aan de slag te gaan met een BHV-plan.

Het is in de zomer overigens verstandig om het aantal BHV’ers goed in de gaten te houden. In deze periode gaan veel mensen namelijk op vakantie, waardoor je te maken kunt krijgen met onderbezetting. Het aantal BHV’ers leg je meestal vast in een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

Bron: Securitas

15 juli 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.