Ondernemers pleiten voor minder loonbelasting

03 april 2017

De nieuwe regering moet vooral de loonbelasting verlagen. Voor ondernemers in het MKB is dit belangrijker dan een soepeler ontslagrecht, kortere doorbetaling bij ziekte en afschaffing van de wet DBA.

Dat blijkt uit een poll op OndernemenMetPersoneel.nl. In de maand maart werd de poll door 89 ondernemers en HR-professionals ingevuld. Bijna 44 procent van hen ziet het liefst een wetswijziging waardoor de loonbelasting omlaag gaat. Ruim 20 procent wil een soepeler ontslagrecht. Nog eens 16 procent ziet meer in kortere doorbetaling bij ziekte, gevolgd door afschaffing van de wet DBA (11%) en 'meer subsidies' (9%).

Kosten personeel verlagen

Om personeelskosten te verlagen, mag de overheid dus wel een handje toesteken, vinden de meeste ondernemers. We hopen dat het nieuwe kabinet luistert naar deze oproep. Maar wat kun je onderussen zelf doen als ondernemer om de kosten te verlagen? 3 tips:

  1. Zorg dat je de kosten rondom personeel kent en onder controle houdt. Lees hierover het artikel Dit zijn de kosten van personeel.
  2. Maak slim gebruik van aftrekposten. Je kunt namelijk zelf de loonbelasting verlagen door andere vormen van beloning te gebruiken in plaats van alleen salaris. Lees hierover het artikel Belasting en personeel, aftrekposten en regels.
  3. Onvoorziene kosten zijn vaak het gevaarlijkst voor een klein bedrijf. Zorg dat je het risico op ziekte en ongevallen beperkt en sluit hiervoor een goede verzekering af. Dit kan je een hoop onnodige kosten en stress besparen.
03 april 2017

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.