Ondernemers willen minder drempels bij personeel

16 september 2015
Personeel aannemen

Ondernemersorganisaties plaatsen kanttekeningen bij de koers van het kabinet. Naast enkele positieve geluiden zijn ze kritisch over de drempels die ondernemers ervaren bij het aannemen van personeel.

Personeel aannemen

MKB-Nederland toont zich in een reactie 'positief' over de rijksbegroting voor 2016. De ondernemers zijn blij dat het kabinet met zijn plannen de herstellende groei en werkgelegenheid ondersteunt. En de lastenverlichting van 5 miljard euro voor werknemers is een 'goede maar ook hoognodige eerste stap'.

Maar op het gebied van personeel is voor het kabinet nog werk aan de winkel. Volgens de belangenvereniging zijn de drempels op dit gebied namelijk te hoog voor werkgevers. Zo worstelen zij volgens het onlangs gepubliceerde bericht met vele werkgeversverplichtingen en hoge lasten op arbeid.

Ondernemingsklimaat

Ondernemersorganisatie ONL is nog iets specifieker. Zij deelde net voor Prinsjesdag op haar website alvast drie wensen: de lasten voor ondernemers moeten drastisch omlaag, het vaste arbeidscontract moet op de schop en de twee jaar loondoorbetaling bij ziekte moet per direct worden afgeschaft.

Volgens ONL-voorzitter Hans Biesheuvel gaat het vooral om het creëren van een beter ondernemingsklimaat: 'Ondernemend Nederland is dé banenmotor van ons land. Creëer een stimulerende omgeving, dan gaan ondernemers vanzelf weer echt investeren en durven ze ook weer werknemers aan te nemen.'

Bron: MKB-Nederland, ONL

16 september 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.