Personeel aannemen
Personeel aannemen

Ondernemers willen minder drempels bij personeel

Ondernemersorganisaties plaatsen kanttekeningen bij de koers van het kabinet. Naast enkele positieve geluiden zijn ze kritisch over de drempels die ondernemers ervaren bij het aannemen van personeel.

MKB-Nederland toont zich in een reactie 'positief' over de rijksbegroting voor 2016. De ondernemers zijn blij dat het kabinet met zijn plannen de herstellende groei en werkgelegenheid ondersteunt. En de lastenverlichting van 5 miljard euro voor werknemers is een 'goede maar ook hoognodige eerste stap'.

Maar op het gebied van personeel is voor het kabinet nog werk aan de winkel. Volgens de belangenvereniging zijn de drempels op dit gebied namelijk te hoog voor werkgevers. Zo worstelen zij volgens het onlangs gepubliceerde bericht met vele werkgeversverplichtingen en hoge lasten op arbeid.

Ondernemingsklimaat

Ondernemersorganisatie ONL is nog iets specifieker. Zij deelde net voor Prinsjesdag op haar website alvast drie wensen: de lasten voor ondernemers moeten drastisch omlaag, het vaste arbeidscontract moet op de schop en de twee jaar loondoorbetaling bij ziekte moet per direct worden afgeschaft.

Volgens ONL-voorzitter Hans Biesheuvel gaat het vooral om het creëren van een beter ondernemingsklimaat: 'Ondernemend Nederland is dé banenmotor van ons land. Creëer een stimulerende omgeving, dan gaan ondernemers vanzelf weer echt investeren en durven ze ook weer werknemers aan te nemen.'

Bron: MKB-Nederland, ONL

Meest gelezen

Whitepapers en online tests