Wat zijn de kosten van personeel?

kosten personeel hoeveel

Krijg grip op je kosten en ga direct aan de slag met bespaartips.

Stijging personeelskosten
Stijging personeelskosten

Stijgende personeels­kosten voor ondernemers

Ondernemers verwachten dat de kosten voor personeel in het komend jaar zullen stijgen. Slechts een klein deel van de ondernemers denkt dat in 2017 loonkosten zullen dalen of gelijk zullen blijven.

Ondernemen Met Personeel vroeg in een poll aan ondernemers wat zij verwachten van de kosten voor personeel voor hun bedrijf in het komende jaar. Voor de meeste ondernemers is personeel de belangrijkste investering. Bovenop het afgesproken bruto salaris betaal je per werknemer nog zo’n 20 tot 35 procent van dat salaris. Overigens hangt het wel van de cao en de individuele afspraken af, hoe hoog loonkosten exact uitvallen.

kosten personeel

Krijg grip op personeels­kosten

Lees het gratis whitepaper met daarin de waarde van personeel, alle personeels­kosten op een rij en 5 manieren om te besparen.

Stijging personeels­kosten

Meer dan driekwart (76,8 procent) van de stemmers geeft aan een stijging van personeels­kosten te verwachten. Iets meer dan tien (10,7) procent verwacht een daling in kosten voor personeel en 12,5 procent zegt dat de kosten gelijk zullen blijven.

Tip

Nu de economie weer aantrekt, is de kans groter dat je werknemers vragen om loonsverhoging. Is dat eigenlijk verplicht? En wanneer geef je als werkgever een loonsverhoging? In een ander artikel vind je antwoorden op vragen over loonsverhoging.

Bron: Ondernemen Met Personeel

Meest gelezen

Dit zijn de kosten van personeel

80481 Een werknemer kost meer dan zijn maandelijkse brutoloon. Als werkgever draag je namelijk verplichte bijdragen en reserveringen af.

Minimumloon, 7 vragen en antwoorden

58183 Wie hebben recht op het minimumloon? Wat is het wettelijk minimumloon (WML) op dit moment? Hoe zit het met jeugdloon? Zeven vragen en antwoorden voor werkgevers.

Whitepapers en online tests