Horeca ziet aantal vacatures flink stijgen

10 juni 2015
Horecapersoneel

Het aantal vacatures in de horeca is sterk toegenomen. In het eerste kwartaal kwamen er twintigduizend vacatures bij, een recordaantal sinds 2008. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Horecapersoneel

Het statistiekbureau komt met positieve cijfers over de horeca. Zo steeg de omzet in deze branche in het eerste kwartaal met 3,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarbij gaat het om het zevende kwartaal op rij met groei. Het ondernemersvertrouwen bleef intussen positief en nam zelfs iets toe.

Naast de stijgende omzet is een groter aantal horecaondernemers optimistisch gestemd over de werkgelegenheid. Er is namelijk sprake van een positievere verwachting ten aanzien van de grootte van het personeelsbestand. Per saldo zijn er nu meer ondernemers die een verbetering voorzien dan een verslechtering.

Ten slotte is het aantal openstaande vacatures in de horeca gegroeid. Aan het eind van het eerste kwartaal stonden er in de branche ruim elfduizend vacatures open, wat ook een hoogtepunt is sinds 2008. Een jaar geleden stonden rondom hetzelfde moment van het jaar tweeduizend vacatures minder open.

Bron: CBS

10 juni 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.