Horecapersoneel
Horecapersoneel

Horeca ziet aantal vacatures flink stijgen

Het aantal vacatures in de horeca is sterk toegenomen. In het eerste kwartaal kwamen er twintigduizend vacatures bij, een recordaantal sinds 2008. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het statistiekbureau komt met positieve cijfers over de horeca. Zo steeg de omzet in deze branche in het eerste kwartaal met 3,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarbij gaat het om het zevende kwartaal op rij met groei. Het ondernemersvertrouwen bleef intussen positief en nam zelfs iets toe.

Naast de stijgende omzet is een groter aantal horecaondernemers optimistisch gestemd over de werkgelegenheid. Er is namelijk sprake van een positievere verwachting ten aanzien van de grootte van het personeels­bestand. Per saldo zijn er nu meer ondernemers die een verbetering voorzien dan een verslechtering.

Ten slotte is het aantal openstaande vacatures in de horeca gegroeid. Aan het eind van het eerste kwartaal stonden er in de branche ruim elfduizend vacatures open, wat ook een hoogtepunt is sinds 2008. Een jaar geleden stonden rondom hetzelfde moment van het jaar tweeduizend vacatures minder open.

Bron: CBS

Meest gelezen

Minimumloon in de horeca, zo werkt het

75399 Wat is het minimumloon in de horeca? En wat betaal je als een horecawerknemer nog maar 16, 17, 18, 19 of 20 jaar is? Alles over het minimumloon en minimumjeugdloon in de horeca.

Uurloon in de horeca, hoe zit het precies?

36497 In de horeca wordt vaak gewerkt met een uurloon. Hoe bereken je het uurloon? Wat is het minimumuurloon in de horeca? En betaal je een hoger uurloon op feestdagen en zondagen?

Whitepapers en online tests