Ben jij klaar voor horeca­personeel?

Personeel checklist wat te doen

Test jezelf en je weet het binnen enkele minuten.

video's horecaondernemers aan het woord
video's horecaondernemers aan het woord

Video-serie: Personeel in de horeca

Hoe vind je goed personeel in de horeca? Hoe krijg je grip op personeels­kosten? En welke arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk? 4 horeca-ondernemers uit Amsterdam geven antwoord.

Horecaondernemers aan het woord

Bewapend met een camera en een microfoon ging de redactie van Ondernemen Met Personeel op pad. Hoe gaan ze in de horeca om met personeels­zaken? Een viertal enthousiaste ondernemers met een eigen bar, restaurant of café delen hun tactiek op het gebied van personeel. 

Aan het woord in deze video-serie:

  • 1. Hoe vind je goed personeel in de horeca?
  • 2. Grip op personeels­kosten in de horeca
  • 3. Arbeisvoorwaarden in de horeca

1. Hoe vind je goed personeel in de horeca?

Een vraag die veel horeca-ondernemers in Nederland bezighoudt. Vooral in Amsterdam is goed horeca­personeel moeilijk te vinden. Hoe zorg je dan toch dat die ene kok of dat talent in de bediening bij jou komt werken. Tips uit de praktijk:

2. Grip op personeels­kosten in de horeca

Hoe kun je de kosten rond personeel beperken, maar een goede bezetting behouden? Een belangrijke kwestie in de horeca. Praktische tips van de 4 ondernemers:

3. Arbeisvoorwaarden in de horeca

Welke arbeidsvoorwaarden moet je bieden in de horeca? Hoe ga je slim om met deze voorwaarden? En hoe motiveer je personeel daarmee? 4 horeca-ondernemers uit Amsterdam delen hun ervaring:

Extra: Groeien met personeel in de horeca

Benut ook deze tips van 2 ondernemers uit de horeca over groeien met personeel. Wat is hun beste personeels­beslissing ooit geweest? Wat zijn de belangrijkste risico's? En hoe belangrijk zijn verzekeringen in de horeca?

Wat kost horecapersoneel precies?

Wat kost horeca­personeel?

Lees het gratis whitepaper met daarin de personeels­kosten op een rij voor horeca en tips om slim te besparen.

Meest gelezen

Minimumloon in de horeca, zo werkt het

Wat is het minimumloon in de horeca? En wat betaal je als een horecawerknemer nog maar 16, 17, 18, 19 of 20 jaar is? Alles over het minimumloon en minimumjeugdloon in de horeca.

Nulurencontract in de horeca, dit zijn de regels

Het werk in de horeca is niet altijd voorspelbaar en kent pieken en dalen. Met een nulurencontract kun je op een flexibele manier hierop inspelen. Wel moet je als horecaondernemer rekening houden met de wet en de horeca-cao. Wat zijn de regels voor het nulurencontract horeca?

Uurloon in de horeca, hoe zit het precies?

In de horeca wordt vaak gewerkt met een uurloon. Hoe bereken je het uurloon? Wat is het minimumuurloon in de horeca? En betaal je een hoger uurloon op feestdagen en zondagen? Zo zit het.

Whitepapers en online tests