Personeel in MKB krijgt een 8

31 december 2018
Beoordeling personeel MKB

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) geven hun werknemers een ruime voldoende over het afgelopen jaar. Bijna een kwart van de ondernemers geeft een 8 als rapportcijfer.

Beoordeling personeel MKB

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 228 ondernemers en leidinggevenden in het MKB.

8 is meest gegeven cijfer

Ruim 70 procent van de respondenten geeft hun personeel een voldoende. 24 procent koos voor een 8. Nog eens 17,5 procent gaf een 7. Bijna 12 procent koos voor een 9 en 14 procent gaf zelfs een 10.

Ook opvallend: Meer dan een kwart van de werkgevers (27%) is niet tevreden over hun werknemers. Ruim 13 procent koos zelfs voor een beschamende 1 als rapportcijfer. Daar is dus nog flink wat werk aan de winkel.

Rapportcijfers iets omlaag

Vorig jaar waren de rapportcijfers voor personeel iets hoger. Toen gaven acht op de tien ondernemers hun personeel een voldoende. Een 8 was ook toen het meest gekozen cijfer (25%), gevolgd door een 10 (18,5%). Vorig jaar gaf 12 procent van de respondenten een 1.

Beoordeling personeel

Heb jij je personeel al een beoordeling gegeven voor het afgelopen jaar? Veel werkgevers houden aan het begin van het jaar nog een beoordelingsgesprek over het vorige jaar.

Dus je hebt nog een kans om je werknemers duidelijke feedback te geven en te complimenteren voor hun inzet in 2018. Op die manier kun je werknemers motiveren om in 2019 nog beter hun best te doen.

Dat is goed nieuws, want daarmee bouw je aan de continuïteit van je bedrijf. Met dit complete pakket aan personeelsverzekeringen zorg je goed voor je personeel.

Zo beperk je risico's

31 december 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.