Beoordeling personeel MKB
Beoordeling personeel MKB

Personeel in MKB krijgt een 8

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) geven hun werknemers een ruime voldoende over het afgelopen jaar. Bijna een kwart van de ondernemers geeft een 8 als rapportcijfer.

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 228 ondernemers en leidinggevenden in het MKB.

8 is meest gegeven cijfer

Ruim 70 procent van de respondenten geeft hun personeel een voldoende. 24 procent koos voor een 8. Nog eens 17,5 procent gaf een 7. Bijna 12 procent koos voor een 9 en 14 procent gaf zelfs een 10.

Ook opvallend: Meer dan een kwart van de werkgevers (27%) is niet tevreden over hun werknemers. Ruim 13 procent koos zelfs voor een beschamende 1 als rapportcijfer. Daar is dus nog flink wat werk aan de winkel.

Rapportcijfers iets omlaag

Vorig jaar waren de rapportcijfers voor personeel iets hoger. Toen gaven acht op de tien ondernemers hun personeel een voldoende. Een 8 was ook toen het meest gekozen cijfer (25%), gevolgd door een 10 (18,5%). Vorig jaar gaf 12 procent van de respondenten een 1.

Beoordeling personeel

Heb jij je personeel al een beoordeling gegeven voor het afgelopen jaar? Veel werkgevers houden aan het begin van het jaar nog een beoordelingsgesprek over het vorige jaar.

Dus je hebt nog een kans om je werknemers duidelijke feedback te geven en te complimenteren voor hun inzet in 2018. Op die manier kun je werknemers motiveren om in 2019 nog beter hun best te doen.

Niet klaar voor personeel

Heb je personeel in dienst?

Dat is goed nieuws, want daarmee bouw je aan de continuïteit van je bedrijf. Met dit pakket aan personeels­­verzekeringen dek je de risico’s af en zorg je goed voor je personeel.

Meest gelezen

360 graden feedback, wat en hoe?

42980 Zelf je personeel beoordelen, dat is niet eenvoudig. Verzamel meningen van anderen. Dat doe je bijvoorbeeld met 360 graden feedback. Wat is dat precies en hoe werkt het?

Whitepapers en online tests