Kerstpakket
Kerstpakket

Ondernemers verdeeld over kerstpakketten

Ondernemers zijn dit jaar verdeeld over kerstpakketten. Een deel is deze momenteel al aan het uitzoeken. Maar veel andere ondernemers zijn hier helemaal nog niet mee bezig of geven zelfs geen enkel kerstpresentje.

Ondernemen Met Personeel vroeg in een poll aan ondernemers of zij al druk zijn met kerstpakketten. Deze drukte begint traditiegetrouw kort na de zomer. Hoewel kerstmis dan nog ver weg is, gaan veel ondernemers hier alvast mee aan de slag. Zij zijn dan klaar voor de drukke, laatste weken van het jaar.

Ruim een derde (35,2 procent) geeft aan dat zij hier inderdaad al druk mee zijn. Aanbieders van kerstpakketten weten dit en spelen hier handig op in. Tegelijk geeft 39,4 procent aan dat dit nog helemaal niet de aandacht heeft en deelt 25,4 procent juist geen kerstpakket uit aan het personeel.

Kerstpakketten en belasting

Doe je als ondernemer wel aan kerstpakketten? Dan is er nog een goede reden om op tijd met kerstpakketten te beginnen. Je moet bij het uitdelen van kerstpakketten namelijk rekening houden met de fiscus. Daarbij heb je onder meer te maken met de werkkostenregeling en de omzetbelasting.

Door je goed in kerstpakketten en belasting te verdiepen, kun je voorkomen dat dit extraatje voor je personeel uitdraait op een onaangename verrassing. In sommige gevallen bestaat namelijk de kans dat je een hoge eindheffing moet betalen en ook kun je de BTW over kerstpakketten niet altijd aftrekken.

Tip

Wil je de vrijgekomen tijd gebruiken voor een spetterende afsluiting van het jaar? Dan vind je in een ander artikel alvast tips voor een goede eindejaarsspeech.

Bron: Ondernemen Met Personeel

Meest gelezen

Whitepapers en online tests