Stijgende personeelskosten voor ondernemers

02 november 2016
Stijging personeelskosten

Ondernemers verwachten dat de kosten voor personeel in het komend jaar zullen stijgen. Slechts een klein deel van de ondernemers denkt dat in 2017 loonkosten zullen dalen of gelijk zullen blijven.

Stijging personeelskosten

Ondernemen Met Personeel vroeg in een poll aan ondernemers wat zij verwachten van de kosten voor personeel voor hun bedrijf in het komende jaar. Voor de meeste ondernemers is personeel de belangrijkste investering. Bovenop het afgesproken bruto salaris betaal je per werknemer nog zo’n 20 tot 35 procent van dat salaris. Overigens hangt het wel van de cao en de individuele afspraken af, hoe hoog loonkosten exact uitvallen.

Krijg grip op personeelskosten

Lees het gratis whitepaper met daarin:

  • De waarde van personeel
  • Personeelskosten op een rij
  • 5 manieren om te besparen

Download whitepaper

Stijging personeelskosten

Meer dan driekwart (76,8 procent) van de stemmers geeft aan een stijging van personeelskosten te verwachten. Iets meer dan tien (10,7) procent verwacht een daling in kosten voor personeel en 12,5 procent zegt dat de kosten gelijk zullen blijven.

Tip

Nu de economie weer aantrekt, is de kans groter dat je werknemers vragen om loonsverhoging. Is dat eigenlijk verplicht? En wanneer geef je als werkgever een loonsverhoging? In een ander artikel vind je antwoorden op vragen over loonsverhoging.

Bron: Ondernemen Met Personeel

02 november 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Wat zijn de kosten van personeel?

X
Kosten van personeel

Krijg grip op je personeelskosten met dit gratis whitepaper.

Download

En ga direct aan de slag met slimme bespaartips.