Ondernemer verkijkt zich op kosten personeel

17 augustus 2018
Kosten werknemer onbekend

Veel startende en groeiende bedrijven in Nederland verkijken zich op de kosten van personeel. Met name bij een eerste werknemer worden extra werkgeverslasten vaak over het hoofd gezien.

Kosten werknemer onbekend

Ondernemers maken zelden een volledige berekening van de kosten van hun eerste werknemer. Dit blijkt uit kwalitatief onderzoek van Apollo onder 50 digitale start-ups en scale-ups in Nederland.

Loon en extra kosten

Het is voor veel ondernemers lastig om het juiste loon te bepalen, zeker als er geen cao van kracht is. Daarnaast is het vaak onduidelijk wat er nog bijkomt aan verplichte werkgeverslasten, zoals vakantiegeld en loonheffingen. Omdat ze geen volledig kostenplaatje hebben, twijfelen sommige ondernemers of ze wel iemand moeten aannemen.

Krijg grip op personeelskosten

Lees het gratis whitepaper met daarin:

  • De waarde van personeel
  • Personeelskosten op een rij
  • 5 manieren om te besparen

Download whitepaper

‘Het aannemen van mijn eerste medewerker vond ik doodeng, ik had geen idee of ik genoeg werk voor hem had’, aldus een ondernemer die Apollo sprak tijdens het onderzoek.

Werkgeverskosten onbekend

35 procent van de starters is niet goed op de hoogte van de extra werkgeverskosten, zo blijkt.

‘Toen mijn eerste medewerker een halfjaar bezig was, kwam ik erachter dat ik ook vakantiegeld moest betalen. Dat was even slikken.’ (Bron: Apollo)

Personeelskosten in kaart

Wil jij weten wat een nieuwe werknemer nu precies gaat kosten? Lees dan het gratis whitepaper Wat zijn de kosten van personeel? Daarin krijg je een blik op de waarde van personeel, een overzicht van alle (mogelijke) kostenposten per werknemer en handige tips om te besparen op personeelskosten.

Ben je ondernemer in de horeca? Bekijk dan met welke specifieke kosten je te maken krijgt voor horecapersoneel. Lees het whitepaper Wat kost personeel in de horeca?

17 augustus 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.