Grotere vraag naar flexibele werknemers

03 september 2014
Uitzendkracht

Het totale aantal uitzenduren is in het tweede kwartaal van 2014 met 0,8 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt dit door de grotere vraag naar flexibel personeel.

Uitzendkracht

De stijging van het totale aantal uitzenduren is te danken aan een toename van het aantal langlopende uitzendcontracten in de vorm van detachering of payrolling. Dit aantal stijgt al geruime tijd en is volgens het statistiekbureau nog nooit zo hoog geweest als in het tweede kwartaal van 2014.

Het CBS concludeert dat dit past in de trend van minder vaste arbeidsrelaties. Steeds meer werknemers hebben namelijk een langlopend uitzendcontract in plaats van een vaste aanstelling. Maar ook maken ondernemers met personeel steeds vaker gebruik van andere flexibele arbeidsvormen.

Bron: CBS

03 september 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.