Wat zijn de kosten van personeel?

kosten personeel hoeveel

Krijg grip op je kosten en ga direct aan de slag met bespaartips.

Personeelskosten
Personeelskosten

Arbeidskosten Nederland op hetzelfde niveau

De arbeidskosten in Nederland blijven op hetzelfde niveau. Volgens statistiekbureau Eurostat zijn deze kosten in het derde kwartaal namelijk gelijk gebleven ten opzichte van een jaar eerder.

De kosten van personeel zijn de belangrijkste kosten voor een werkgever. Eurostat houdt bij hoe deze kosten zich in Europa ontwikkelen. Daarbij maakt het statistiekbureau onderscheid tussen kosten voor salaris en andere arbeidskosten. Bij de laatste categorie gaat het om sociale premies en loonbelasting, verminderd met eventuele subsidies.

In de eurozone gingen de totale arbeidskosten in het derde kwartaal gemiddeld met 1,1 procent omhoog ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. De stijging had te maken met een toename van de salariskosten van 1,4 procent. In Nederland stegen de salarissen nog meer, maar de overige arbeidskosten gingen omlaag.

De totale arbeidskosten liggen in Nederland overigens hoger dan het gemiddelde in de eurozone. Zo kostte personeel in Nederland vorig jaar gemiddeld 34 euro per uur, tegen 29,20 euro in de eurozone. België heeft de hoogste arbeidskosten met 39 euro per uur en Litouwen de laagste arbeidskosten met 6,50 euro per uur.

Bron: Eurostat

Meest gelezen

Whitepapers en online tests