Werknemers van een startup
Werknemers van een startup

Ruim baan voor startups

Het kabinet geeft ruim baan aan startende bedrijven met groeiambities. Zij krijgen een betere toegang tot groeifactoren als kapitaal, kennis en wereldmarkt. Dat blijkt uit een brief van minister Henk Kamp van Economische Zaken aan de Tweede Kamer.

De aanleiding voor de brief is een motie van Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas. Zij is verantwoordelijk voor Agenda StartupNL. Daarin staan voorstellen en suggesties om het vestigingsklimaat voor startups te verbeteren. Uit de brief van Kamp blijkt dat veel van de voorstellen worden overgenomen.

De voorstellen moeten onnodige belemmeringen wegnemen. Zo hebben veel ambitieuze ondernemers moeite om kapitaal aan te trekken. Het kabinet reserveert daarom 75 miljoen euro voor zogenaamde vroegefasefinanciering. Ook komt er een betere informatievoorziening over financieringsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld Qredits.

In de brief benadrukt Kamp dat ambitieuze ondernemers cruciaal zijn voor Nederland. Hun inspanningen leiden tot meer innovatie, groei en nieuwe banen. Het laatste blijkt onder meer uit cijfers van de OESO. Die laten zien dat jonge ondernemingen bijdragen aan 60 procent van de werkgelegenheid in Nederland, ongeacht de stand van de economie.

Bron: Rijksoverheid.nl

Meest gelezen

Whitepapers en online tests