Cijfer personeel 2019
Cijfer personeel 2019

Werkgevers uiterst tevreden over personeel

Ondernemers in Nederland zijn zeer tevreden over hun werknemers. Zo'n 65 procent geeft hun personeel een ruime voldoende over 2019. Een 10 is nu zelfs het meest gegeven rapportcijfer.

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 467 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

10 is meest gegeven cijfer

In de afgelopen jaren was een 8 altijd het meest gegeven cijfer. Nu is dat voor het eerst een 10. Precies 21 procent van de respondenten gaf deze maximumscore - op de voet gevolgd door de 8 met 20,8 procent van de stemmen.

Bijna 73 procent van de respondenten geeft hun personeel een voldoende. 10 procent koos voor een 9. Nog eens 12,4 procent gaf een 7 en 8,6 procent selecteerde een 6 als rapportcijfer.

Meer dan een kwart van de werkgevers (27%) is niet tevreden over de prestaties van hun werknemers in 2019. 16,5 procent koos zelfs voor een 1 als rapportcijfer. Bij die bedrijven is dus nog flink wat ruimte voor verbetering.

Rapportcijfers iets omhoog

Vorig jaar waren de rapportcijfers voor personeel gemiddeld iets lager. Toen gaf 14 procent hun personeel het hoogst mogelijke cijfer. Een 8 was in 2018 het meest gekozen cijfer (24,1%), gevolgd door een 7 (17,5%). Vorig jaar gaf 13,2 procent van de respondenten een 1.

Beoordeling personeel

Heb jij je personeel al een beoordeling gegeven voor het afgelopen jaar? Veel werkgevers houden aan het begin van het jaar nog een beoordelingsgesprek over het vorige jaar.

Dus je hebt nog een kans om je werknemers duidelijke feedback te geven en te complimenteren voor hun inzet in 2019. Op die manier kun je werknemers motiveren om in 2020 nog beter hun best te doen.

personeel

Ben jij aantrekkelijk?

Hoe zorg je dat personeel gemotiveerd blijft? Laat zien dat je een goede werkgever bent. Met deze gratis test ontdek je of jij klaar bent voor nieuw personeel.

Meest gelezen

Arbowet, 7 vragen en antwoorden

De Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) is een belangrijke wet voor ondernemers met personeel. Wat staat er in de Arbowet? Hoe pas je de regels toe?

Whitepapers en online tests