VOG aanvragen, zo werkt het

11 februari 2020
VOG aanvraag verklaring goed gedrag

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen voor je werknemer, hoe doe je dat? Volg deze simpele stappen en handige tips voor ondernemers.

VOG aanvraag verklaring goed gedrag

Een VOG aanvragen doe je bij Justis, onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Een VOG wordt ook wel 'verklaring goed gedrag' genoemd.

Met een VOG weet je zeker dat een nieuwe werknemer geen crimineel verleden heeft dat een gevaar kan vormen bij het uitoefenen van zijn functie.

Vooral als je iemand aanneemt die moet omgaan met vertrouwelijke informatie, geld of kostbare spullen, is het verstandig een VOG aan te vragen.

Aanvraag VOG

Een VOG aanvragen is verplicht binnen enkele branches in Nederland. Je bent als werkgever verder vrij om voor iedere willekeurige werknemer een VOG op te vragen.

Er zijn twee manieren om een VOG-aanvraag te doen. Online of via de gemeente:

VOG online aanvragen

Je kunt de VOG online aanvragen via de website van Justis. Je moet hiervoor inloggen met eHerkenning of eIDAS. Daarna kun je jouw deel van het online aanvraagformulier VOG invullen.

Zodra je dat hebt gedaan, kan je (toekomstige) werknemer zijn deel van het formulier online invullen. Hij heeft hiervoor een DigiD nodig, iDEAL en een geldig e-mailadres. Daarnaast moet hij ingeschreven staan in Nederland, in de Basisregistratie Personen (BPR).

  • Online een VOG aanvragen kost 33,85 euro. Je werknemer betaalt, maar jij kunt dit eventueel vergoeden.

VOG aanvragen via gemeente

Een VOG kun je ook aanvragen via de gemeente waar je werknemer woont. Je geeft je werknemer dan een ingevuld aanvraagformulier VOG (pdf) en hij levert dat in bij de afdeling Burgerszaken of Publiekszaken van de gemeente waar hij staat ingeschreven.

  • Een VOG aanvragen via de gemeente kost 41,35 euro. Je werknemer betaalt, maar jij kunt dit eventueel vergoeden.

Let op: VOG aanvragen via tussenpartij

Screeningsautoriteit Justis waarschuwt voor tussenpartijen die aanbieden het aanvraagproces voor de VOG van je over te nemen. Het inschakelen van zo'n partij is risicovol en levert geen tijdswinst op. Het zorgt vooral voor extra kosten.

Ben jij aantrekkelijk?

Hoe zorg je ervoor dat werkzoekenden voor jouw bedrijf kiezen? Laat zien dat je een goede werkgever bent. Met deze checklist ontdek je binnen 5 minuten of jij klaar bent voor nieuwe werknemers.

Doe de checklist

Verwerking VOG-aanvraag

Als werkgever kun je tijdens de aanvraag een aantal punten selecteren waarop de persoon wordt gescreend door Justis. Dit is afhankelijk van het soort werk dat hij gaat doen.

Denk bijvoorbeeld aan screening op teken- of budgetbevoegdheid, het verwerken van persoonsgegevens, het beslissen over offertes of het bewaken van productieprocessen.

Als iemand strafbare feiten heeft gepleegd, wordt beoordeeld of die een belemmering zijn voor het doel waarvoor de VOG wordt aangevraagd.

Tip 

Het is slim om ook zelf een goed antecedentenonderzoek uit te voeren voor iedere nieuwe werknemer. Dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt.

Resultaat VOG-aanvraag

Na de aanvraag beslist de screeningsautoriteit Justis namens de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie of iemand een VOG krijgt.

Als er geen strafbare feiten zijn gepleegd die een belemmering vormen voor zijn functie, wordt er binnen vier weken een beslissing genomen over de VOG. Als daar wel sprake van is, wordt er binnen acht weken een beslissing genomen.

Als er een VOG wordt verstrekt, dan wordt deze naar je werknemer gestuurd. Je werknemer kan de VOG vervolgens aan jou geven.

Voorbeeld VOG

Als werkgever moet je zelf controleren of een VOG wel echt is. Vraag een potentiële werknemer altijd naar het originele exemplaar van zijn VOG.

  • Wil je weten hoe een VOG eruit moet zien? Bekijk een voorbeeld VOG (pdf) van Justis.

De VOG heeft een aantal echtheidskenmerken. Zo is het papier voorzien van een raster en het blauwe logo van de Rijksoverheid. Het heeft ook een karakteristiek golvend watermerk en in het papier is een hologram zichtbaar. Onder een UV-lamp kun je nog een paar echtheidskenmerken ontdekken.

Tip

Lees meer over de VOG-aanvraag voor werkgevers op de website van Justis. 

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Lees meer over de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, zakelijke dienstverlening of persoonlijke dienstverlening en beperk je risico's.

Ga voor zekerheid

11 februari 2020

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Advies nodig over jouw bedrijfsrisico’s?

X

Wil je weten waar je in jouw bedrijf op moet letten?
Vraag het aan een adviseur.

Plan afspraak