Webshop verzekeren
Webshop verzekeren

Top 5 verzekeringen webshop

Online ondernemen brengt risico's met zich mee. Naast een goede beveiliging van je webshop kunnen ook verzekeringen je risico's flink verkleinen. Welke verzekeringen zijn er voor ondernemers met een webwinkel? Bekijk deze top 5.

Hacks, downtime, gestolen data, haperende betaalsystemen. De wereld van online ondernemen zit vol gevaren. Een tegenvaller kun je nooit helemaal voorkomen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je webshop altijd genoeg omzet blijft genereren?

Verzekeringen webshop, waarom?

Je webshop is tijdelijk uit de lucht. Misschien heb je het zelf al eens meegemaakt. Hoe langer het duurt, hoe meer stress je krijgt. Als klanten je webshop niet kunnen bereiken, keldert je omzet snel.

Veel eigenaren van webshops zijn voor een groot deel afhankelijk van hun online verkoop. Bepaalde tegenvallers kun je dan niet hebben. Je bedrijf zou zelfs failliet kunnen gaan. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Voordelen verzekeringen webshop

Met de juiste verzekeringen kun je financiële zekerheid inbouwen en risico's beperken. Verzekeringen voor je webwinkel kunnen je veel opleveren. Zoals:

  • Minder stress, meer rust.
  • Assistentie bij het voorkomen van cybercrime.
  • Eerste hulp om snel weer online te zijn.
  • Compensatie van geleden schade.
  • Een toekomstbestendig bedrijf.

Verzekeringen webwinkel en personeel

Als eigenaar van een webshop heb je mogelijk ook werknemers in dienst. Bekijk de risico's rond webshop-personeel.

Top 5 verzekeringen webshop

Om online veilig te ondernemen zijn een aantal verzekeringen nuttig. Welke opties zijn er? Bekijk de top 5 verzekeringen webshop.

1. Verzekering cybercrime

Met een webshop loop je een extra groot risico op een cyberaanval. Als je het slachtoffer wordt van cybercrime kan dit grote gevolgen hebben voor je onderneming. Denk aan: omzetverlies, gestolen klant­gegevens, een onbereikbare webshop en zelfs identiteitsfraude.

1 op de 3 ondernemers in het MKB heeft te maken met cybercrime.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Regel je bedrijfs­aansprakelijk­heid

Hoe zorgvuldig je ook werkt, werknemers kunnen een ongeval krijgen of maken fouten. Deze verzekering dekt schade aan personen en zaken.

Gelukkig kun je de nodige maatregelen nemen om je bedrijf tegen cybercriminaliteit te beschermen. Met een cyber­verzekering krijg je een vergoeding als je bijvoorbeeld gehackt wordt. Je krijgt ook een helpende hand van een expert bij het oplossen en voorkomen van cyberrisico's.

Hoe kun je jouw webwinkel beter beveiligen? Bekijk 5 tips voor ondernemers.

2. Aansprakelijkheids­verzekering webshop

Jouw bedrijf kan aansprakelijk worden gesteld voor schade. Bijvoorbeeld als klant­gegevens gestolen worden. Of als je het aan de stok krijgt met een leverancier en hij een schadeclaim indient.

Met een bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering krijg je hulp bij schadeclaims en een vergoeding voor schade waar jouw bedrijf aansprakelijk voor is.

Het gaat om schade aan personen en zaken. Bijvoorbeeld als je werknemer met een palletwagen de tuintegels van je klant beschadigt.

Zorg dat jouw bedrijf voldoet aan de privacywet. Gebruik de Checklist AVG en personeel.

3. Inventaris- en goederen­verzekering

Heb je zelf een voorraad aan producten? En misschien ook een fysieke winkel? Dan is brand een groot risico. Je moet er niet aan denken dat jouw producten in vlammen opgaan. 

De kosten van brandschade zijn vaak rampzalig, met name voor kleine (web)winkeliers. 

Dit risico kun je beperken met een inventaris- en goederen­verzekering. Daarmee verzeker je de inhoud van je bedrijfspand tegen onder meer brand, inbraak, storm en waterschade.

4. Ongevallen­verzekering webwinkel

Ook al gebeurt het meeste werk online binnen jouw bedrijf, er kunnen ongelukken plaatsvinden. Bijvoorbeeld bij het sorteren of laden en lossen van producten.

Een bedrijfsongeval kan grote gevolgen hebben. Je werknemer kan invalide raken of zelfs overlijden.

De financiële gevolgen van dit risico kun je beperken met een ongevallen­verzekering. Je regelt daarmee een eenmalige uitkering voor werknemers die een arbeidsongeval krijgen. Als een werknemer overlijdt door een ongeval, keert de verzekeraar het bedrag uit aan de nabestaanden.

Bij een collectieve ongevallen­verzekering kun je ook jezelf meeverzekeren.

5. Bedrijfsschade­verzekering webshop

Na een calamiteit, zoals brand of waterschade, kun je flink wat geld en klanten verliezen. Het kost vaak tijd om je verkoop en distributie weer in gang te trekken, terwijl je vaste lasten gewoon doorlopen.

Dit risico kun je beperken met een bedrijfsschade­verzekering. Je ontvangt dan een vergoeding voor je gemiste omzet. Zo zorg je voor meer zekerheid en kun je snel weer verder met je webshop. 

Je kunt met deze verzekering ook compensatie krijgen van je vaste lasten en kosten voor een vervangende bedrijfsruimte. 

Sommige verzekeraars vergoeden zelfs de schade die je oploopt wanneer je website langere tijd offline is, bijvoorbeeld door stroomuitval. Maar dit is niet standaard. Vraag ernaar bij je verzekerings­adviseur.

Personeel webwinkel verzekeren

Heb je personeel in dienst voor jouw (web)winkel? Dan ben je natuurlijk blij met je hardwerkende werknemers. Toch kan iemand plotseling uitvallen door ziekte. Dat is een groot risico.

Tijdens de eerste twee jaar van ziekte moet je het loon van je werknemer doorbetalen. Met een verzuim­verzekering kun je dit risico afdekken. Je krijgt dan een vergoeding voor de loondoorbetaling bij ziekte en hulp bij de begeleiding van zieke werknemers.

Welke verzekeringen heb je nog meer nodig rond personeel? Lees meer over verzekeringen voor personeel webshop.

Verzekeringspakket webshopWebwinkel verzekeringen

Meerdere verzekeraars bieden een pakket aan met verzekeringen voor de detailhandel. Zo'n pakket bevat verschillende verzekeringen voor webwinkeliers. Je kunt dit pakket zelf samenstellen.

Voordelen verzekeringspakket detailhandel

De voordelen van een verzekeringspakket voor de detailhandel zijn:

  • Je hebt één aanspreekpunt voor al je verzekeringen.
  • Je hebt de verzekeringen overzichtelijk op één polis staan.
  • Er is geen onnodige overlap tussen verzekeringen.
  • Je profiteert van speciale voordelen die passen bij de branche waarin je actief bent.
  • Je krijgt pakketkorting en bespaart tot wel 10% op de kosten.

Verzekeringen webwinkel, 3 tips

Er zijn veel verschillende verzekeringen voor webwinkels. Wil je weten welke verzekeringen broodnodig zijn voor jouw webshop? Wat zijn de kosten en wat krijg je precies? Om daarachter te komen, kun je drie dingen doen:

  1. Ga na wat de kosten zijn van verzekeringen voor jouw webshop. Vraag een offerte aan bij verschillende adviseurs of verzekeraars.
  2. Let niet alleen op de prijs! Kijk vooral naar de polis en de voorwaarden: wanneer krijg je een vergoeding? Een onafhankelijke verzekerings­adviseur kan samen met jou de risico's van je bedrijf in kaart brengen en de juiste verzekeringen afsluiten.
  3. Wil je eerst nog meer weten over verschillende verzekeringen? Lees dan het gratis whitepaper Welke verzekeringen heb ik nodig? Daarin vind je ook een handige risico-checklist voor ondernemers.

Branches ondernemers

Welke risico's loop ik?

Een adviseur kan je helpen. Hij brengt de risico’s in je bedrijf in kaart en geeft advies om deze te beperken of af te dekken.

Vragen over verzekeringen webshop

  • Waarom je webwinkel verzekeren?

    Met verzekeringen zorg je ervoor dat je bedrijf verder kan na een tegenvaller. Wat als je webwinkel lange tijd offline is door internet- of serverproblemen? Of wat als je wordt getroffen door cybercrime? Een verzekeraar kan je uit de brand helpen en de schade vergoeden.

  • Welke verzekeringen voor webshops zijn er?

    Voor eigenaren van een webshop zijn een aantal verzekeringen nuttig. Zo is er een cyber­verzekering voor online risico's. Eventuele voorraad kun je verzekeren met een inventaris- en goederen­verzekering. En een aansprakelijkheids­verzekering is belangrijk bij mogelijke schadeclaims.

  • Wat kosten verzekeringen in de detailhandel?

    De kosten van verzekeringen in de detailhandel zijn volledig afhankelijk van jouw wensen en situatie. Je kunt per verzekering een offerte aanvragen bij verschillende verzekeraars. Samen met een onafhankelijke verzekerings­adviseur kun je een volledig kostenplaatje krijgen van de verzekeringen die jij nodig hebt.

  • Hoe kan ik cyber risico's beperken?

    Een webshop, online software, wifi in je winkel. Er zijn steeds meer ingangen voor cybercriminelen om je te saboteren. Door je goed te beveiligen kun je een hoop ellende voorkomen. Daarnaast kun je financiële schade beperken met een cyber­verzekering. Bekijk meer tips voor winkeliers.

Meest gelezen

Anw-hiaat­verzekering, voor wie en waarom?

Wel of niet een Anw-hiaat­verzekering? Het is een vraag die veel werkgevers en werknemers zichzelf stellen. Lees in dit artikel voor wie deze verzekering zinvol kan zijn en waarom.

WGA-premie, wat is dat?

Aan het einde van het jaar ontvang je een beschikking van de Belastingdienst voor een aantal premies, waaronder de WGA-premie. Wat is de WGA-premie precies? Waar moet je rekening mee houden? Een uitleg voor ondernemers met personeel.

Top 5 personeels­verzekeringen

Personeel zorgt voor extra risico’s voor je bedrijf. Denk aan een werknemer die langdurig ziek wordt. Dat kan je flink wat geld kosten. Met personeels­verzekeringen dek je de risico's af. Een overzicht van de 5 belangrijkste verzekeringen voor werkgevers in 2024.

Alles over de collectieve WIA-verzekering

Een langdurig zieke of arbeidsongeschikte werknemer loopt het risico op een forse inkomensdaling. Als werkgever kun je dit voor je personeel voorkomen met een collectieve WIA-verzekering.

Whitepapers en online tests