Campagne voor inzetbaarheid werknemer

30 oktober 2013
Inzetbare werknemer aan het werk

Een nieuwe campagne wijst werknemers op het belang van goed, gemotiveerd en gezond werken. Daardoor zijn zij beter inzetbaar op het werk en in staat om langer door te werken. Dit is extra belangrijk door het verhogen van de pensioenleeftijd.

Inzetbare werknemer aan het werk

In het kader van de campagne heeft het ministerie van Sociale Zaken een informatieve website voor werknemers gelanceerd. Daarop vinden zij praktische tips en adviezen om kansen te pakken en initiatief te nemen, zodat zij hiermee hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

Werknemers krijgen onder meer het advies om hun hobby's niet voor zichzelf te houden. Zo kan ervaring als coach van een voetbalteam van waarde zijn voor het bedrijf. Daarnaast worden werknemers aangespoord om met de leidinggevende te praten over de toekomst van de organisatie.

Uiteraard ben je als werkgever ook verantwoordelijk voor de inzetbaarheid van je personeel. Zo is het belangrijk dat je werknemers vrijheid en verantwoordelijkheid geeft, bijvoorbeeld door te delegeren. Het eerder gelanceerde platform voor werkgevers geeft praktische aanwijzingen. Ook vind je er een groot aantal verhalen van bedrijven die ermee aan de slag gingen.

30 oktober 2013

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.