Kabinet wil langer betaald verlof voor vaders

26 augustus 2015
Kraamverlof

Vaders hebben momenteel recht op twee dagen betaald verlof bij de geboorte van hun kind. Het kabinet wil dit mogelijk uitbreiden naar vijf dagen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen in Den Haag.

Kraamverlof

Een werkende vader heeft al recht op vijf dagen verlof. In aansluiting op twee dagen kraamverlof kan hij namelijk aanspraak maken op drie dagen ouderschapsverlof. Maar deze drie dagen ouderschapsverlof zijn onbetaald en daar wil het kabinet verandering in brengen, meldt RTL Nieuws.

Een uitbreiding van het betaalde verlof zou volgens RTL Nieuws in de Prinsjesdagstukken staan. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wilde dat afgelopen week nog niet bevestigen. Wel liet hij tegenover onder meer de NOS weten dat hij een uitbreiding 'heel goed' zou vinden.

MKB-Nederland zit niet te wachten op langer betaald verlof. Een medewerker van de werkgeversorganisatie liet eerder weten dat er voldoende bestaande mogelijkheden zijn voor vaders die verlof willen opnemen. Zij kunnen hierover zelf een afspraak maken met hun werkgever.

Wil je weten wat op Prinsjesdag verandert voor werkgevers? De dag erna verschijnt een speciale update voor ondernemers met personeel. Meld je nu alvast aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven!

26 augustus 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.