Kraamverlof
Kraamverlof

Kabinet wil langer betaald verlof voor vaders

Vaders hebben momenteel recht op twee dagen betaald verlof bij de geboorte van hun kind. Het kabinet wil dit mogelijk uitbreiden naar vijf dagen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen in Den Haag.

Een werkende vader heeft al recht op vijf dagen verlof. In aansluiting op twee dagen kraamverlof kan hij namelijk aanspraak maken op drie dagen ouderschapsverlof. Maar deze drie dagen ouderschapsverlof zijn onbetaald en daar wil het kabinet verandering in brengen, meldt RTL Nieuws.

Een uitbreiding van het betaalde verlof zou volgens RTL Nieuws in de Prinsjesdagstukken staan. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wilde dat afgelopen week nog niet bevestigen. Wel liet hij tegenover onder meer de NOS weten dat hij een uitbreiding 'heel goed' zou vinden.

MKB-Nederland zit niet te wachten op langer betaald verlof. Een medewerker van de werkgeversorganisatie liet eerder weten dat er voldoende bestaande mogelijkheden zijn voor vaders die verlof willen opnemen. Zij kunnen hierover zelf een afspraak maken met hun werkgever.

Wil je weten wat op Prinsjesdag verandert voor werkgevers? De dag erna verschijnt een speciale update voor ondernemers met personeel. Meld je nu alvast aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven!

Meest gelezen

Whitepapers en online tests