Arbeidskosten in horeca het laagst

- bijgewerkt op 10 augustus 2018
Arbeidskosten horeca

In de horeca zijn de arbeidskosten gemiddeld 19,20 euro per gewerkt uur. Daarmee zijn deze kosten in vergelijking met andere sectoren het laagst. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Arbeidskosten horeca

De lage arbeidskosten hebben te maken met lagere lonen. In de horeca werken namelijk veel jongeren tot 21 jaar. Zij hebben vaak een tijdelijke baan of een bijbaan en krijgen het minimumloon of minimumjeugdloon.

Als wordt gekeken naar alle sectoren in Nederland, dan zijn werkgevers gemiddeld 33,90 euro per uur kwijt aan arbeidskosten. Dan gaat het om alle kosten die te maken hebben met het in dienst hebben van personeel. Bijvoorbeeld lonen, sociale premies, ontslagvergoedingen, vakantiegeld en doorbetaling bij ziekte en vakantie.

Bron: CBS, voorlopige cijfers 2017

Tips

  • Heb jij een volledig overzicht van de kosten per werknemer? En hoe kun je slim besparen op arbeidskosten? Lees het gratis whitepaper Wat kost horecapersoneel?
  • Bekijk ook de video hieronder over personeelskosten in de horeca. 4 ondernemers uit Amsterdam vertellen over slim besparen:

- bijgewerkt op 10 augustus 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Wat zijn de kosten van horecapersoneel?

X
Kosten horecapersoneel

Krijg inzicht in alle personeelskosten in de horeca met deze gratis whitepaper.

Download

En ga direct aan de slag met slimme bespaartips.