Wat kost horeca­personeel?

horecapersoneel

Krijg direct inzicht in kosten van horeca­personeel.

Arbeidskosten horeca
Arbeidskosten horeca

Arbeidskosten in horeca het laagst

563 In de horeca zijn de arbeidskosten gemiddeld 19,20 euro per gewerkt uur. Daarmee zijn deze kosten in vergelijking met andere sectoren het laagst. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Arbeidskosten horeca­personeel

De lage arbeidskosten hebben te maken met lagere lonen. In de horeca werken namelijk veel jongeren tot 21 jaar. Zij hebben vaak een tijdelijke baan of een bijbaan en krijgen het minimumloon of minimumjeugdloon.

Als wordt gekeken naar alle sectoren in Nederland, dan zijn werkgevers gemiddeld 33,90 euro per uur kwijt aan arbeidskosten. Dan gaat het om alle kosten die te maken hebben met het in dienst hebben van personeel. Bijvoorbeeld lonen, sociale premies, ontslagvergoedingen, vakantiegeld en doorbetaling bij ziekte en vakantie.

Heb jij een volledig overzicht van de kosten per werknemer? En hoe kun je slim besparen op arbeidskosten? Lees het gratis whitepaper Wat kost horeca­personeel?

Bekijk ook de video hieronder over personeels­kosten in de horeca. 4 ondernemers uit Amsterdam vertellen over slim besparen:

Bron: CBS, voorlopige cijfers 2017

Meest gelezen

Minimumloon in de horeca, zo werkt het

112748 Wat is het minimumloon in de horeca? En wat betaal je als een horecawerknemer nog maar 16, 17, 18, 19 of 20 jaar is? Alles over het minimumloon en minimumjeugdloon in de horeca.

Uurloon in de horeca, hoe zit het precies?

56092 In de horeca wordt vaak gewerkt met een uurloon. Hoe bereken je het uurloon? Wat is het minimumuurloon in de horeca? En betaal je een hoger uurloon op feestdagen en zondagen?

Whitepapers en online tests