Wat kost horeca­personeel?

horecapersoneel

Krijg direct inzicht in kosten van horeca­personeel.

Arbeidskosten horeca
Arbeidskosten horeca

Arbeidskosten in horeca het laagst

1677 In de horeca zijn de arbeidskosten gemiddeld 26 euro per gewerkt uur in 2021. Daarmee zijn deze kosten in vergelijking met andere sectoren laag. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Arbeidskosten horeca­personeel

De lage arbeidskosten hebben te maken met lagere lonen. In de horeca werken namelijk veel jongeren tot 21 jaar. Zij hebben vaak een tijdelijke baan of een bijbaan en krijgen het minimumloon of minimumjeugdloon.

Als wordt gekeken naar alle sectoren in Nederland, dan zijn werkgevers gemiddeld 38 euro per uur kwijt aan arbeidskosten. Dan gaat het om alle kosten die te maken hebben met het in dienst hebben van personeel. Bijvoorbeeld lonen, sociale premies, ontslagvergoedingen, vakantiegeld en doorbetaling bij ziekte en vakantie.

Heb jij een volledig overzicht van de kosten per werknemer? En hoe kun je slim besparen op arbeidskosten? Lees het gratis whitepaper Wat kost horeca­personeel?

Bekijk ook de video hieronder over personeels­kosten in de horeca. 4 ondernemers uit Amsterdam vertellen over slim besparen:

Bron: CBS, voorlopige cijfers uit 2021

Meest gelezen

Whitepapers en online tests