MKB zoek doorzetters personeel
MKB zoek doorzetters personeel

MKB zoekt doorzetters

Het gaat niet om diploma’s of uitstraling. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) waarderen een werknemer vooral vanwege zijn doorzettingsvermogen. Ook eerlijkheid en talent zijn belangrijk.

Dat blijkt uit een poll op OndernemMet­Personeel.nl. 223 ondernemers brachten hun stem uit. De letterlijke vraag van de poll was: een goede werknemer herken ik aan zijn …

Diploma's (4%) en uitstraling (15%) zijn voor ondernemers in het MKB dus minder belangrijk. Talent (20%) en eerlijkheid (21%) scoren al iets beter. Doorzettingsvermogen (40%) blijkt echter het belangrijkste kenmerk te zijn van ‘een goede werknemer’.

Een aspect dat je niet direct kunt zien, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek. Toch kun je hier via slimme vragen of een test wel achterkomen, voor je iemand aanneemt.

Doorzettingsvermogen personeel stimuleren

Wil je het doorzettingsvermogen vergroten bij je huidige werknemers? Ga dan op zoek naar hun drive. Waar halen zij hun motivatie uit?

Vraag ernaar tijdens een functioneringsgesprek. Misschien werkt een prestatiebeloning wel binnen jouw bedrijf. Als je werknemers beloont voor hun doorzettingsvermogen, kan dit stimulerend werken. Zo haal je het belangrijkste aspect volgens MKB-ondernemers, in je werknemers naar boven.

Meer tips hierover lees je in het artikel Scoren met personeel, 5 tips voor een winnend team.

Meest gelezen

Stappenplan voor een POP-gesprek

In een POP-gesprek maak je afspraken over het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Hiermee kun je zowel je werknemers als je bedrijf verder ontwikkelen. Welke stappen zet je bij een POP-gesprek?

Alles over het persoonlijk ontwikkelingsplan

Als ondernemer wil je het beste in je werknemers naar boven halen. Dat is goed voor henzelf, maar ook voor je bedrijf. Een persoonlijk ontwikkelingsplan is hiervoor een handig instrument. Alles over een persoonlijk ontwikkelingsplan.

SLIM subsidie vervangt STAP budget voor scholing

Voorheen kon je STAP-budget krijgen voor de scholing van personeel. In 2024 is er geen STAP-budget meer. In plaats daarvan kun je als werkgever in het MKB de SLIM-subsidie benutten. Wat is SLIM subsidie? En hoeveel subsidie is er in 2024?

5 manieren om personeel te ontwikkelen
Personeel ontwikkelen? De kans is groot dat je daarbij het eerste denkt aan een opleiding. Toch is dit slechts een van de vele wegen die je kunt bewandelen. Maak kennis met vijf andere ontwikkelingsmogelijkheden.

Whitepapers en online tests