MKB zoek doorzetters personeel
MKB zoek doorzetters personeel

MKB zoekt doorzetters

Het gaat niet om diploma’s of uitstraling. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) waarderen een werknemer vooral vanwege zijn doorzettingsvermogen. Ook eerlijkheid en talent zijn belangrijk.

Dat blijkt uit een poll op OndernemMet­Personeel.nl. 223 ondernemers brachten hun stem uit. De letterlijke vraag van de poll was: een goede werknemer herken ik aan zijn …

Diploma's (4%) en uitstraling (15%) zijn voor ondernemers in het MKB dus minder belangrijk. Talent (20%) en eerlijkheid (21%) scoren al iets beter. Doorzettingsvermogen (40%) blijkt echter het belangrijkste kenmerk te zijn van ‘een goede werknemer’.

Een aspect dat je niet direct kunt zien, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek. Toch kun je hier via slimme vragen of een test wel achterkomen, voor je iemand aanneemt.

Doorzettingsvermogen personeel stimuleren

Wil je het doorzettingsvermogen vergroten bij je huidige werknemers? Ga dan op zoek naar hun drive. Waar halen zij hun motivatie uit?

Vraag ernaar tijdens een functioneringsgesprek. Misschien werkt een prestatiebeloning wel binnen jouw bedrijf. Als je werknemers beloont voor hun doorzettingsvermogen, kan dit stimulerend werken. Zo haal je het belangrijkste aspect volgens MKB-ondernemers, in je werknemers naar boven.

Meer tips hierover lees je in het artikel Scoren met personeel, 5 tips voor een winnend team.

Meest gelezen

Stappenplan voor een POP-gesprek

15099 In een POP-gesprek maak je afspraken over het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Hiermee kun je zowel je werknemers als je bedrijf verder ontwikkelen.

5 manieren om personeel te ontwikkelen
Personeel ontwikkelen? De kans is groot dat je daarbij het eerste denkt aan een opleiding. Toch is dit slechts een van de vele wegen die je kunt bewandelen. Maak kennis met vijf andere ontwikkelingsmogelijkheden.
Duurzame inzetbaarheid stimuleren, zo doe je dat
Duurzaam inzetbare medewerkers weten zich aan te passen aan voortdurend veranderende omstandigheden. Welke voordelen heeft duurzame inzetbaarheid voor jou als ondernemer en hoe bevorder je het binnen je bedrijf?

Whitepapers en online tests