MKB zoek doorzetters personeel
MKB zoek doorzetters personeel

MKB zoekt doorzetters

Het gaat niet om diploma’s of uitstraling. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) waarderen een werknemer vooral vanwege zijn doorzettingsvermogen. Ook eerlijkheid en talent zijn belangrijk.

Dat blijkt uit een poll op OndernemMet­Personeel.nl. 223 ondernemers brachten hun stem uit. De letterlijke vraag van de poll was: een goede werknemer herken ik aan zijn …

Diploma's (4%) en uitstraling (15%) zijn voor ondernemers in het MKB dus minder belangrijk. Talent (20%) en eerlijkheid (21%) scoren al iets beter. Doorzettingsvermogen (40%) blijkt echter het belangrijkste kenmerk te zijn van ‘een goede werknemer’.

Een aspect dat je niet direct kunt zien, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek. Toch kun je hier via slimme vragen of een test wel achterkomen, voor je iemand aanneemt.

Doorzettingsvermogen personeel stimuleren

Wil je het doorzettingsvermogen vergroten bij je huidige werknemers? Ga dan op zoek naar hun drive. Waar halen zij hun motivatie uit?

Vraag ernaar tijdens een functioneringsgesprek. Misschien werkt een prestatiebeloning wel binnen jouw bedrijf. Als je werknemers beloont voor hun doorzettingsvermogen, kan dit stimulerend werken. Zo haal je het belangrijkste aspect volgens MKB-ondernemers, in je werknemers naar boven.

Meer tips hierover lees je in het artikel Scoren met personeel, 5 tips voor een winnend team.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests