Steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden

28 september 2016
Geschikt personeel

Ondernemers vinden het steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden. Het aantal ondernemers dat dit aangeeft, was sinds eind 2009 nog niet zo hoog. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Geschikt personeel

In je bedrijfsvoering kun je als ondernemer tegen tal van belemmeringen aanlopen. Een van die belemmeringen is het vinden van geschikt personeel. Daarbij krijg je misschien wel veel reacties op een vacature, maar is het selecteren van de juiste kandidaat als het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Uit cijfers van het CBS blijkt nu dat dit opgaat voor steeds meer ondernemers. Zo is het percentage van de ondernemers dat dit als een belemmering ziet inmiddels opgelopen naar 7 procent. In de zakelijke dienstverlening geeft 11 procent dit aan en in de informatie en communicatie zelfs 17 procent.

Onvoldoende vraag

Andere belemmeringen in de bedrijfsvoering hebben onder meer te maken met onvoldoende vraag naar producten of diensten (14,2 procent) en financiële belemmeringen (8,1 procent). Beide belemmeringen spelen echter een steeds kleinere rol en deze percentages zijn sinds jaren niet zo laag geweest.

Het statistiekbureau gaat ook in op het aantal ondernemers dat verwacht zijn personeelssterkte te gaan uitbreiden. Dit percentage was nog niet eerder zo hoog als aan het begin van het tweede en derde kwartaal. Toen gaf respectievelijk 8 en 6 procent aan dat zij een uitbreiding van hun personeelssterkte verwachten.

Bron: CBS

28 september 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.