Bedrijven gaan investeren in jongeren

23 september 2014
Jongere werknemer

Een groep bedrijven gaat investeren in jongeren. De bedrijven vergroten de kansen op werk onder meer met vacatures voor starters, extra leerbanen en stages. Dit moet bijdragen aan de aanpak van jeugdwerkloosheid.

Jongere werknemer

De toezegging werd gedaan tijdens de WerkWeek. Dat is een week met activiteiten rondom jeugdwerkloosheid. Die vindt plaats in september, omdat in deze maand veel jongeren op zoek gaan naar werk. Zij komen bij bedrijven vaak voor een dichte deur te staan, omdat zij onvoldoende werkervaring hebben.

Het Jongerenakkoord moet hier verandering in brengen. Een ‘voorhoedegroep’ van 26 bedrijven heeft daar een handtekening onder gezet. Dat gebeurde in aanwezigheid van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid.

Werkgeversorganisatie MKB Limburg stelt via de deelnemende bedrijven vacatures voor jongeren beschikbaar. Andere werkgevers stellen leerbanen beschikbaar op basis van een sectorplan, zoals zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Het is de bedoeling dat andere bedrijven dit voorbeeld navolgen.

Bron: SZW

23 september 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.