Personeel vult elkaar aan in succesvol MKB-bedrijf

23 maart 2016
Complementair team

Succesvolle bedrijven in het MKB hebben een complementair team. Daarin vullen medewerkers elkaar aan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Complementair team

Onderzoeksbureau Panteia deed onderzoek naar toekomstbestendig ondernemen. Daarvoor werd gekeken naar bestaande onderzoeken en wetenschappelijke publicaties op het gebied van ondernemen. Ook werden casestudies uitgevoerd bij acht succesvolle Nederlandse MKB-bedrijven.

Complementaire teams

In het onderzoek staan verschillende factoren waaraan deze bedrijven hun succes te danken hebben. Een van de genoemde factoren: complementaire teams. Dergelijke teams bestaan uit mensen die verschillende manieren hebben om informatie te verwerken en problemen op te lossen.

De ene werknemer is bijvoorbeeld meer een logische en analytische denker, terwijl de andere vooral uitgaat van zijn intuïtie. Ook heb je verschillen in de manier waarop mensen samenwerken (wel of geen teamplayer) en omgaan met nieuwe dingen (experimenteren of eerst leren en ervaren).

Goede mix

Ondernemen Met Personeel heeft meerdere ondernemers geïnterviewd over hun ervaringen met personeel. Daarbij worden complementaire teams ook genoemd. Zo gaf Gerhard te Velde van MijnStudent als tip dat je verschillende soorten mensen moet aannemen, zodat je altijd een goede mix hebt.

Bron: Panteia/Ondernemen Met Personeel

23 maart 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.